Apple'ın bugün gerçekleşecek "Spring Loaded" etkinliğinden neler bekliyoruz?

Türkiye saati ile 20.00'de başlayacak olan "Spring Loaded" etkinliği ile birlikte tanıtılabilecek olan yeniliklere yakından bakıyoruz.
Apple'ın bugün gerçekleşecek

Apple'ın yeniliklerini duyuracağı özel etkinliğinin 20 Nisan yani bugün gerçekleşeceğini sizlere geçtiğimiz haftalarda aktarmıştık. Online olarak gerçekleşecek olan etkinlikle ilgili tüm detayları her zaman olduğu gibi canlı bloglama ile sizlere aktaracağız.

Bu haberimizde ise etkinlikten neler beklediğimize ve Apple'ın hangi ürün ve teknolojileri tanıtabileceğine yakından bakacağız. Apple'ın Türkiye saatiyle saat 20:00'de başlayacak olan "Spring Loaded" etkinliğinde özellikle donanım ürünlerine ağırlık vermesi bekleniyor. 

Yeni iPad Pro

iPhone modelleri ile birlikte Apple'ın donanım ailesinin en sevilen ürünlerinden biri olan iPad Pro, yeni versiyonu ile birlikte etkinlikte karşımıza çıkabilir. Ortaya çıkan bilgilere göre "Spring Loaded" etkinliğinin ana odağının yeni iPad modelleri olması bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse yeni iPad Pro modelinin ekran bileşeni yetersizliği nedeniyle geç tanıtılabileceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Bu durumun nedeni ise yeni iPad Pro modellerinin Mini LED panelini kullanacak olması. 11 ve 12,9 inçlik iki farklı model olarak karşımıza çıkması beklenen yeni iPad Pro ailesinin gücünü A14X işlemcisinden alması bekleniyor.

Apple Pencil 3

Etkinlikle birlikte tanıtılması beklenen bir diğer önemli donanım ürünü ise Apple Pencil'ın yeni versiyonu olan Apple Pencil 3. Yeni iPad Pro modeli ile birlikte tanıtılması beklenen Apple Pencil 3'ün ne gibi yeteneklere sahip olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

iPad mini ve uygun fiyatlı iPad

Ana odak iPad Pro modelleri olsa da "Spring Loaded" etkinliği ile birlikte yeni iPad modellerinin karşımıza çıkabileceğini de hatırlatalım. Uzun zamandır güncellenmeyen iPad mini modeli yıllar sonra yenilenen versiyonu ile birlikte bu etkinlikte karşımıza çıkabilir. Yeni iPad mini modelinin 8,5 ila 9 inç aralığında bir ekran büyüklüğüne sahip olması bekleniyor.

Tasarım anlamında yenilenmesi beklenen yeni iPad mini, tıpkı iPad Pro modellerinde de olduğu gibi Mini LED paneli ile tanıtılabilir. Etkinlikte tanıtılması beklenen bir diğer iPad modeli ise 10,5 inç büyüklüğünde uygun fiyatlı iPad modeli olarak karşımıza çıkıyor.

AirTags

Apple'ın Tile benzeri konum izleme ürünü olması beklenen AirTags'in WWDC 2020'de tanıtılması hedefleniyordu. Uzun süredir geliştirildiği söylenen fakat bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan AirTags ürünü, bugün gerçekleşecek etkinlik ile birlikte tanıtılabilir.

iMac

Apple'ın çentik tasarımının MacBook Pro ve iMac modellerine gelebileceğini geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Yeni iMac modelleri yenilenen tasarımları ile birlikte bugün tanıtılabilir. Yeni iMac modellerinin 23 ila 24 inç aralığında ekran büyüklüklerine sahip olması bekleniyor.

iPhone ve Apple Watch aksesuarları

Etkinlikte yeni iPhone kılıflarının yanı sıra pil odaklı yeni bir MagSafe ürününün de tanıtılması bekleniyor. Bu ürün ile birlikte iPhone, kablosuz olarak şarj edilecek. Yeni Apple Watch kayışlarının da etkinlikle birlikte tanıtılabileceğini ekleyelim.

Bonus

Son olarak gelelim etkinlikte karşımıza çıkabilecek diğer yeniliklere. Spring Loaded" etkinliğinde, iOS 14.5 işletim sisteminin ne zaman kullanıma sunulacağı, yeni Apple TV, AirPods 3 ve yeni MacBook Pro ile ilgili detaylar da karşımıza çıkabilir. Saat 20:00'de görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.