Apple'ın çentik tasarımı MacBook Pro ve iMac modellerine gelebilir

MacBook Pro ve iMac modelleri için yeni bir patent alan Apple, Face ID teknolojisini ve çentik tasarımını bu modellere de taşımak istiyor.
Apple'ın çentik tasarımı MacBook Pro ve iMac modellerine gelebilir

2017 yılının Eylül ayında Apple'ın 1000 dolarlık yeni akıllı telefon modeli olan iPhone X'i tanıttığını sizlere aktarmıştık. iPhone X modeli ile birlikte tasarım değişikliğine giden Apple, telefon üst kısmında ise bir çentik yer alıyordu. Söz konusu çentiğin içinde ise ön kamera ve Apple'ın yüz tanıma sistemi olan Face ID ile ilgili sensörlerin yer aldığını da ekleyelim.

Parmak izi sensörünü kullanmayı bırakan Apple, yıllar içinde yüz tanıma sistemi olan Face ID ve çentik tasarımını tüm modellerinde kullanmaya başladı. Son iki yıla baktığımızda Apple'ın çentiğe sahip olmayan herhangi bir akıllı telefonu olmadığını görüyoruz.

Bugün paylaşılan bir habere göre MacBook Pro ve iMac modelleri için yeni bir patent alan Apple, bu teknolojileri ve tasarım özelliklerini bu modellere de taşımak istiyor. Apple Insider ve Patently Apple tarafından paylaşılan görsel ve bilgilere göre çentik tasarımı ve Face ID benzeri yüz tanıma teknolojisi gelecekte MacBook Pro ve iMac modellerinde karşımıza çıkabilir.

Hatırlatmak gerekirse Apple'ın laptop modelleri olan MacBook modellerinde güvenlik seçeneği olarak parmak izi sensörü kullanılıyor. Akıllı telefonlarında parmak izi sensörü teknolojisinden vazgeçen Apple, önümüzdeki yıl karşımıza çıkması beklenen MacBook Pro modellerinde de bu özellik yerine Face ID teknolojisini kullanmaya başlayabilir. 

Tabii ki alınan bu patentlerin kullanılmak zorunda olmadığını da ekleyelim. Kısacası bu patent ile gördüğümüz özellikler asla karşımıza çıkmayabilir. Fakat geçtiğimiz yıllarda Apple tarafından alınan patentlerin aktif olarak kullanıldığına da şahit olmuştuk. Yeni MacBook Pro ve iMac modellerinin tasarımlarını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.