X'in bot hesaplarla savaşı: Kullanıcılardan yıllık 1 dolar alınmaya başlanıyor

X'e Yeni Zelanda ve Filipinler'de, web sitesi üzerinden katılmak istiyorsanız 1 doları gözden çıkarmanız gerekiyor
X'in bot hesaplarla savaşı: Kullanıcılardan yıllık 1 dolar alınmaya başlanıyor

Geçtiğimiz ay, X'in (Twitter) kısa bir süre sonra herkes için ücretli olabileceğini; Elon Musk, kullanıcılardan düşük bir ücret talep etmeye başlayabileceğini sizlerle paylaşmıştık. Bunun en önemli nedeni platformdaki bot hesaplardan kurtulmak olarak açıklanmıştı ki Musk'ın bu hesaplara ne denli takıntılı olduğunu daha önce de defalarca aktardık. Şimdi ise bunun gerçek olmaya başladığını görüyoruz.

Bundan böyle X'e Yeni Zelanda ve Filipinler'de, web sitesi üzerinden katılmak istiyorsanız 1 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. X'in programının adı "Not a Bot" olarak açıklandı. Not a Bot'un, şirketin bot faaliyetlerini azaltmaya yönelik çabasının bir parçası olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra Yeni Zelanda ve Filipinler'deki yeni web kullanıcılarının hesaplarını bir telefon numarasıyla doğrulamaları da gerekiyor. 

X, 1 dolarlık yeni aboneliğin neden mobil uygulama üzerinden değil de yalnızca web üzerinden katılan yeni kullanıcılar için olduğunu ya da Not a Bot'un neden yalnızca iki ülkede kullanıma sunulduğunu açıklamıyor. Bunun cevabı, X'in bu bölgelerde diğerlerine göre daha fazla bot etkinliği görmesi ve web sitesi aracılığıyla bir grup sahte hesap oluşturmanın çok daha kolay olması olabilir, ancak bu konuda tabii ki net bir bilgi bulunmuyor.

Bu yeni program X'in aylık 8 dolarlık ana aboneliğine ek olarak sunuluyor. Şirketin üç yeni Premium abonelik modeli üzerinde çalıştığı söylentileri de mevcuttu. Yani görünen o ki Elon Musk, X'i ciddi bir gelir kapısına dönüştürmeye oldukça kararlı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.