X, reklamsız Premium abonelik modelleri üzerinde çalışıyor

X uygulamasının en son sürümü, üç yeni X Premium katmanının varlığını ortaya koyan kod içeriyor: Basic, Standard ve Plus.
X, reklamsız Premium abonelik modelleri üzerinde çalışıyor

Gün geçmiyor ki X, eski adıyla Twitter ile ilgili bir haber paylaşmayalım. Son olarak paylaşılan bağlantılardan başlıkları kaldırması ile gündemimize gelen platformun, şimdi de Premium kullanıcılarının reklamları kaldırmasını sağlayacak yeni abonelik modelleri üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. 

X Premium (bir zamanlar ismi Twitter Blue idi) için ödeme yapanlar, uygulama simgesini özelleştirme, gönderileri düzenleme düğmesi, metin biçimlendirme, daha uzun gönderiler ve videolar ve X Pro'ya (eski adıyla TweetDeck) erişim gibi bazı özel özelliklere erişebiliyor. Şu anda, X Premium aboneleri, X'i kullanmak için ödeme yapmayan kullanıcılara kıyasla zaman akışlarında daha az reklam görüyorlar. Ancak gelecekte Musk'ın, kullanıcılara reklamları tamamen ortadan kaldırma seçeneği sunabileceği belirtiliyor. 

Araştırmacı Aaron tarafından ortaya çıkarıldığı üzere, X uygulamasının en son sürümü, üç yeni X Premium katmanının varlığını ortaya koyan kod içeriyor: Basic, Standard ve Plus. Basic katmanı ile kullanıcılar X kullanırken düzenli olarak reklam görmeye devam edecekler. Standard ile X daha az reklam gösterecek. Plus katmanı ise reklamları tamamen ortadan kaldıracak.

X'in yeni katmanlar için ne kadar ücret alacağı ve mevcut abonelerin hangi katmana taşınacağı ise şu an için belli değil.

X veya Elon Musk, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Yani bu abonelik modelleri kodda yer alsa da hiç hayata geçirilmeyebilir de. Bu nedenle şirketten gelecek açıklamaları beklemek daha doğru olacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.