Opet'in yakıt ikmal ve ödeme sistemi uygulaması: Otobilim

Opet, şirket araçlarının Opet istasyonlarından yakıt almalarını sağlayan ve dolum bilgilerini elektronik ortamda müşteriye ulaştıran mobil uygulaması Otobilim'i tanıttı.
Opet'in yakıt ikmal ve ödeme sistemi uygulaması: Otobilim

Opet, şirket araçlarının Opet istasyonlarından yakıt almalarını sağlayan ve dolum bilgilerini elektronik ortamda müşteriye ulaştıran yakıt ikmal ve ödeme sistemi Otobilim uygulamasını tanıttı. Opet bu uygulama ile küçük ve orta ölçekli şirketlerin, araç yakıt alımlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. 

Otobilim ile mobil uygulama üzerinden hesap açarak herhangi bir cihaz montaj sürecine girmeden akıllı telefon üzerinden yakıt alımı sağlanıyor. Ayrıca, ayda 2 kere faturalama yapılarak kullanıcıların araç giderlerini tam anlamıyla kontrol altına alma ve takip etme imkanı sunuluyor. Uygulamaya birden fazla kredi kartı eklenebiliyor ve tercih edilen kredi kartı önceliklendirilebiliyor.

Araca tanımlanan limitler dahilinde yakıt alımları kontrol edilebiliyor ve kredi kartı bilgileri Masterpass alt yapısında saklanıyor. 

Android ve App Store'dan indirilebilen Otobilim uygulaması, uygulamada kullanıcı tanımlama, şirket oluşturma, DBS (Doğrudan Borçlandırma Sistemi) ihtiyacı olmadan kredi kartı yöntemi belirleme, araç ve limit tanımlama, fatura detayı görüntüleme, rapor alma gibi süreçlerin takibinin yanı sıra araçtan inmeden ödeme kolaylığı gibi imkanlar sunuyor. 

Otobilim ile yakıt alımı nasıl yapılır?

Otobilim uygulamasında, istenen bilgileri tamamladıktan sonra herhangi bir cihaz montaj süreci olmadan dakikalar içerisinde yakıt alımına başlayabiliyorsunuz.

Uygulama kayıt süreci tamamlandıktan sonra; pompa görevlisine Otobilim mobil uygulaması ile ödeme yapacağınızı belirtip tabanca depoya yerleştikten sonra, uygulamada yakıt al sekmesi üzerinden bulunduğunuz istasyon ve pompa numarasını seçip, yakıt alım tutarınızı belirledikten sonra yakıt al butonuna basmanız gerekiyor. Araç plakası, yakıt cinsi ve alım tutarı bilgileri uygulama üzerinden pompaya iletiliyor. Pompaya iletilen plaka bilgisi ve yakıt alacak aracın plakası kontrol edilerek dolum yapılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.