X paylaşılan bağlantılardan başlıkları kaldırıyor

X, paylaşılan bağlantılardan başlıkları ve snippetleri kaldırmaya başladı. 
X paylaşılan bağlantılardan başlıkları kaldırıyor

X'in haber bağlantılarından başlıkları kaldırmayı test ettiğini sizlere aktarmıştıkX'te, haber bağlantısını paylaşan kişi ya da yayıncı kendi metnini eklemediği sürece, gönderiler yalnızca öne çıkarılmış görseli ve URL'i içerecekti. Şirket, paylaşılan bağlantılardan başlıkları ve snippetleri kaldırmaya başladı. 

Bu değişiklik ilk kez ortaya çıktığında şirketin sahibi Elon Musk, bu fikrin doğrudan kendisinden çıktığını ve platformun estetik görünümünü geliştireceğini açıklamıştı. Yapılan testler, iOS'ta gönderilerin yalnızca öne çıkarılmış görselinin ve URL'inin göründüğünü gösteriyor. Oysa web'de makale snippet'ini ve başlığın kısaltılmış versiyonunu içeriyor. 

Paylaşılan bilgilere göre; bu yeniliğin önizlemesi reklamverenlere gösterildiğinde, reklamverenler bu yeni formatı beğenmedi. Buna rağmen değişikliğin devam ettiğini söyleyebiliriz. 

 X'in akışın ekranda görünen kısmına daha fazla gönderi sığdırarak gönderilerin daha derli toplu görünmesini sağlamak adına bu tarz bir değişikliğe gitmiş olabilir. Buna ek olarak Musk, tık tuzağı içerik örneklerini azaltmak için bu yolu seçmiş olabilir. Zira AB'nin raporuna göre, eskinin Twitter'ı, şimdinin X'i ise yanlış bilginin yayılmasında çok büyük bir role sahip

Öte yandan haber içeriklerinin görünümünün değişmesi ve akışta yer açılmasıyla, uzun formattaki içerikler platformda kendine daha geniş bir yer bulabilir. Ne de olsa, Elon Musk bir süredir X'te uzun formatta içerik üretimini desteklemekte. 

Bu bağlamda X Premium gönderi sınırını 25 bin  karaktere çıkarırken, daha fazla yazma özgürlüğü ve daha yüksek bir gelir isteyen gazetecileri, platformda "doğrudan yayın yapmaya davet etti. ELon Musk, kullanıcıları platform üzerinden vatandaş gazeteciliği yapmaları için teşvik etmeyi de ihmal etmiyor. Ayrıca şirket,uzun makaleler için yeni çözümü Articles ile uzun formatta yazıları desteklemeye devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.