Avrupa Birliği'ne göre en büyük dezenformasyon kaynağı Elon Musk'ın X'i

AB'nin raporuna göre, eskinin Twitter'ı, şimdinin X'i ise yanlış bilginin yayılmasında çok büyük bir role sahip. 
Avrupa Birliği'ne göre en büyük dezenformasyon kaynağı Elon Musk'ın X'i

Avrupa Birliği, Dijital Hizmetler Yasası'nın bir parçası olarak platformların yanlış ve dezenformasyonla mücadelesine ilişkin ilk raporunda bulgularını paylaştı. Kısa bir süre önce yürürlüğe giren kapsamlı yasa, büyük platformların yanlış bilgileri ele alışlarıyla ilgili ayrıntıları açıklamalarını gerektiriyor. AB'nin raporuna göre, eskinin Twitter'ı, şimdinin X'i ise yanlış bilginin yayılmasında çok büyük bir role sahip

Aslında birçok şirket, dezenformasyon konusunda gönüllü "Uygulama Kuralları"nı kabul etmişti. X, mayıs ayında anlaşmadan çekildiğini duyurmuş, ancak şirket yasa kapsamında gerekli olan daha katı dezenformasyon politikalarına bağlı kalacağını söylemişti.

Rapor, X'in, platformundaki dezenformasyon hacmi ve bu tür paylaşımların aldığı etkileşim söz konusu olduğunda, diğer platformların çoğunu geride bıraktığını ortaya koydu. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova yaptığı açıklamada, "X yanlış/dezenformasyon paylaşımlarının en yüksek oranda olduğu platform." dedi. Rapor ayrıca X'in yanlış bilgi ve dezenformasyonun keşfedilebilirliğinde en üst sırada yer aldığını, onu Facebook ve Instagram'ın izlediğini ortaya koydu.

Vera Jourova, tüm büyük platformların eylemlerini, bilgi alanında kendilerine karşı yürütülen bir savaş olduğunu yansıtacak şekilde ayarlamaları gerektiğini söyledi. Jourova, AB'de yaklaşan seçimlerin kurallar için önemli bir test olacağını ve platformları imzalayanların başarısız olmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

X, şu anda konuyla ilgili bir açıklama yapmadı ama kaynaklar, şirketin bu işten paçayı sıyıramayacağını düşünüyor. Gelişmeleri takip edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.