Üretkenliğinizi artırabilecek 9 yapay zeka aracı

Bu 9 yapay zeka aracı ile içerik oluşturmadan not almaya ve video düzenlemeye kadar bir dizi görevde üretkenliğinizi artırabilirsiniz.
Üretkenliğinizi artırabilecek 9 yapay zeka aracı

Yapay zekanın gücü bizim için artık sadece bir kolaylık olmaktan öte, üretkenliğimizi artırmak adına oldukça kullanışlı. Daha önce hayatınızı kolaylaştıracak 15 yapay zeka aracını sizlerle paylaşmıştık. 

Yapay zeka destekli araçlar, hem hayatımızı kolaylaştırarak zamanımızdan tasarruf sağlıyor hem de yaratıcılığı artıran ve çeşitli alanlardaki görevlerimizi kolaylaştıran yenilikçi çözümler sunarak çalışma düzenimizi yeniden şekillendiriyor. 

Yapay zeka, günümüzün hızlı dünyasında bir adım önde olmak isteyen profesyonellerin ve işletmelerin radarında olmalı. Daha önce de incelediğimiz yazılarımızda olduğu gibi birbirinden farklı alanlarda kullanabileceğimiz pek çok yapay zeka aracı ve muadilleri bulunmakta. Bugünkü yazımızda ise farklı kategorilerden yapay zeka araçlarını inceliyoruz.

İçerik oluşturma kategorisinin öne çıkan aracı Jasper

Yapay zeka destekli bir içerik oluşturma aracı olan Jasper, içerik üreticiler ve pazarlama profesyonelleri için çok büyük kolaylık sağlayabilecek nitelikte. Kullanıcı dostu yapısıyla etkili bir kullanım deneyimi sunan Jasper'ın yeteneklerinden yararlanmak için, araca ihtiyacınız olan içerikle ilgili kısa bir açıklama veya alakalı anahtar kelimeler sağlayarak başlıyorsunuz. Jasper'ın derin öğrenme algoritmaları bu girdiyi aldıktan sonra makalelerden blog gönderilerine ve ürün açıklamalarına kadar tutarlı ve alakalı içerikler üretiyor.

Jasper'ın en güçlü yönlerinden biri, akıcı ve rahat okunabilen içerik üretme yeteneği. Jasper, içerik oluşturmak için gereken zamanı ve çabayı önemli ölçüde azaltarak toplu içerik oluşturmayı içeren görevler için uygun maliyetli bir çözüm olarak konumlanıyor. Bununla birlikte, tüm içerik üretme araçları gibi Jasper da ilk taslakları oluşturmada başarılı olsa da, içeriğin markanızın sesi ve stiliyle kusursuz bir şekilde uyum sağlaması için bir dereceye kadar insan gözetimi gerekli. Ürünün avantajları arasında Jasper'ın kolay okunan içerik oluşturma yeteneğini, içerik ekipleri ve serbest çalışanlar için sayısız saatler kazandırmasını ve toplu içerik oluşturmaya yönelik uygun maliyetli bir çözüm olmasını da sayabiliriz.

Fakat Jasper'ın ana dezavantajı ara sıra önemli düzenleme veya revizyon gerektirebilecek içerikler üretmesi. İyi bir başlangıç noktası olmasına rağmen, sonucun mükemmel olabilmesi için hala insan gözetimine ihtiyaç var. 

Dilbilgisi denetleyicileri ve yeniden kelime oluşturma aracı ProWritingAid

Cümlelerinizi baştan yazabileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz yapay zeka araçlarını sizlere sıralamıştık. Bu kategoride ele alacağımız bir diğer araç olan ProWritingAid, kapsamlı bir yazı analizi sunarak geleneksel dilbilgisi kontrol araçlarının önüne geçiyor. ProWritingAid'i kullanmak için metninizi doğrudan yükleyebiliyor, Microsoft Word ve Google Dokümanlar gibi popüler ürünlere entegre edebiliyorsunuz. İçeriğiniz işlendikten sonra ProWritingAid size içeriğinizin dilbilgisi, stili, okunabilirliği ve daha pek çok konuda derinlemesine bir analiz sağlıyor.

Öne çıkan özelliklerinden biri, basit hata tespitinin ötesine geçerek iyileştirme için anlayışlı öneriler sunması. Aracın kelimeleri yeniden ifade etme ve cümleyi yeniden yapılandırma yetenekleri, yazınızın netliğini ve akışını daha da artırıyor. ProWritingAid, her seviyedeki yazarlar için gösterişli ve hatasız içerik üretmeye destek olan çok yönlü bir yardımcı.

ProWritingAid'in yazıyı analiz etmedeki titizliği onun diğer araçlar arasından öne çıkmasını sağlıyor. Bu araç, anlaşılır öneriler sunarak kullanıcıların yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor ve yeniden ifade etme aracı özellikle içeriğinizin netliğini artırmak için oldukça faydalı.

Yine de aracın içeriklere verdiği kapsamlı geri bildirimi, bazı kullanıcılar için, özellikle de yeni başlayanlar için zorlayıcı olabiliyor. Ek olarak, tüm özelliklere erişmek, premium abonelik gerektirebiliyor.

Bir video üretim aracı olarak Descript

İlk olarak size 2017'de tanıttığımız Descript, bir metin düzenleyicinin işlevlerini bir video düzenleyicinin işlevleriyle birleştirerek girdilerinizi video haline getiriyor. Bu yenilikçi yaklaşım, özellikle iş akışlarını optimize etmek isteyen içerik üreticileri için video düzenlemeyi basitleştiriyor. Descript ile video düzenleme yolculuğunuza başlamak için video çekimlerinizi içe aktarmanız ya da yeni içeriğinizi doğrudan platforma kaydetmeniz yeterli.

Descript'i gerçekten diğerlerinden ayıran şey, metin tabanlı arayüzü. Bu özelliği transkripti doğrudan değiştirerek videonuzu düzenlemenizi sağlıyor. Hataları düzeltmek, altyazı eklemek ve hatta sese ekstra kayıt yapmak sizin tercihiniz. Descript ile video editlemek bir belgeyi düzenlemek kadar kolay hale geliyor. Aslına bakarsanız, pazarlama, satış ve iletişim departmanlarında çalışanlar için iş akışını hızlandıracak yapay zeka araçlarını sizlerle paylaşmıştık. Bu noktada kullanıcı dostu yaklaşımı ile Descript, projelerinde verimlilik ve yaratıcılık arayan, profesyonel olmayan video üreticileri için özellikle önemli bir araç.

Bununla birlikte, Descript basit içerikli videolarınızı düzenlemek konusunda önde olsa da; gelişmiş özellikler gerektiren son derece karmaşık video projeleriniz için profesyonel video düzenleme yazılımına ihtiyacınız olabileceğini bilmelisiniz.

Not tutmak, düzenlemek ve depolamak için Mem

Mem, yapay zeka odaklı yaklaşımıyla not alma kavramını tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Mem'in kullanımı aslında oldukça basit. Araç, konuşulan kelimeleri yazıya döküyor, bunları metne dönüştürüyor ve söz konusu metni düzenlemenizi sağlıyor. Toplantıda, derslerinizde, ekip içi beyin fırtınası seanslarınızda kullanabileceğiniz Mem, konuşulanları zahmetsizce yakalayabiliyor ve yazılı notlara dönüştürebiliyor.

Mem'in göze çarpan avantajlarından biri, not alma sürecini düzene sokma ve önemli bilgileri not almak için gereken çabayı azaltması. Bu özellik, önemli tartışmalar sırasında hiçbir kritik ayrıntının gözden kaçırılmamasını sağlıyor. Ancak Mem'in transkripsiyonunun doğruluğunun ses kalitesine bağlı olarak değişebileceğini unutmamalısınız. Gürültülü ortamlardaki kullanıcılar bazı zorluklarla karşılaşabiliyor. Ek olarak, Mem güçlü bir not alma aracı olmasına rağmen, özel not alma uygulamalarının kapsamlı özelliklerini sunmayabilir.

Planlama ve organizasyon süreçleriniz için Reclaim

Reclaim, uygunluk durumunuza ve tercihlerinize göre görevleri ve toplantıları önceliklendirip planlayarak zaman yönetimine benzersiz ve otomatize bir yaklaşım sunuyor. İş hayatınızda toplantıların verimliliğini artırmak için kullanabileceğiniz 7 yapay zeka aracını sizlerle paylaşmıştık. Sosyal hayatınızda da Reclaim'i kullanmaya başlamak, platformdaki önceliklerinizi ve tercih ettiğiniz çalışma saatlerini yapılandırmayı da içeriyor. Yani aslında Reclaim, temel görevlerinizin hak ettikleri ilgiyi görmesini sağlamak için gününüzü akıllıca düzenleme görevini üstleniyor. 

Reclaim'in önemli avantajlarından biri, planlama sorununu ortadan kaldırma kabiliyeti. Özellikle çok yoğun olduğunuz ve neye ne kadar öncelik vereceğinizi bilmediğiniz günlerde sizin için oldukça faydalı olabilir. Bu sayede önemli görevlere zaman ayırarak genel verimliliğinizi arttırabilirsiniz. Ancak aracın bazı kullanıcılar için bir öğrenme eğrisine sahip olabileceğini ve sizin özel tercihlerinize tam olarak uyum sağlamasının zaman alabileceğini belirtmekte fayda var. Ayrıca, Reclaim her platformla entegre olamadığı için kendi kullandığınız araçlarla uyumlu olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. 

E-posta gelen kutunuzu kolaylıkla organize etmenizi sağlayan SaneBox

SaneBox, e-posta kutularının dolup taşmasından bunalan kişiler için adeta bir cankurtaran. SaneBox'ı kullanma süreci de oldukça basit. e-postalarınızı kategorilere ayırmak ve önceliklendirmek için yapay zekadan yararlanan araç, kullanıcılara daha odaklı bir gelen kutusu hazırlıyor.

SaneBox'un yeteneklerini kullanabilmek için yalnızca e-posta hesabınıza erişim izni vermeniz gerekiyor. SaneBox daha sonra mesajlarınızı otomatik olarak sıralayıp önceliklendirerek çalışmaya başlıyor. Önemli e-postaların hak ettikleri ilgiyi görmesini sağlayarak, kritik mesajların, görece daha az önemli yazışmalar arasında kaybolma olasılığını da azaltıyor.

SaneBox aşırı e-posta yükünü yönetmede inkar edilemez derecede etkili olsa da, ara sıra manuel ayarlamalar gerektiren yanlış sınıflandırmaların meydana gelebileceğinin farkında olmalısınız. Her yapay zeka aracı gibi SaneBox da bazen manuel insan müdahalelerine ihtiyaç duyuyor. Ayrıca SaneBox, abonelik bazlı bir model üzerinde çalışmakta. Bu da tüm kullanıcıların tercihleriyle örtüşmeyebilir. Bununla birlikte, e-posta kaosunu yenmek ve gelen kutularının kontrolünü yeniden ele geçirmek için bir çözüm arayanlar için SaneBox iyi bir tercih olabilir.

Slaytlarınızı ve sunumlarınızı sizin için hazırlayan araç Decktopus

Decktopus, görsel olarak çekici slayt desteleri ve sunumlar oluşturmak için birebir. Kullanıcı dostu bir deneyim sunan Decktopus kapsamlı tasarım deneyimi olmayanlar tarafından bile kolaylıkla kullanılabilir. Başlamak için sunumunuzun temasına ve amacına uygun, çeşitli şablonlar ve özelleştirme seçenekleri arasından seçim yapıyor ve daha sonra sunumuzun hazırlanmasını bekliyorsunuz.

Decktopus sunumların tasarım yönünü kolaylaştırarak slaytlarınızın şık ve profesyonel görünmesini sağlıyor. Ürün, estetiğe önem verirken içeriğe odaklanmanızı sağlayarak süreci basitleştiriyor. Özel tasarım becerilerine ihtiyaç duymadan görsel olarak ilgi çekici sunumlara ihtiyaç duyuyorsanız Decktopus sizin için iyi bir seçim olabilir. Sunum konularınızı, içerik haritanızı ve konuşmanızı destekleyecek fikirler için daha önce size tanıttığımız yapay zeka araçlarından da destek alabilirsiniz.

Ancak, son derece özel tasarım gereksinimleri olan kullanıcılar için Decktopus'un sınırlayıcı olabileceğini bilmelisiniz. Okul ya da günlük toplantı gibi basit ama ilgili sunumlar için Desktopus güzel bir seçenek olsa da; büyük ekiplerin grafik tasarımcıları Decktopus yerine daha özelleştirilebilir yazılımları tercih edebilir. 

Araştırma süreçlerini kolaylaştıran araç Genei

Yapay zeka tarafından desteklenen bir araştırma asistanı olan Genei, çeşitli kaynaklardan ilgili bilgileri bulma ve özetleme sürecini kolaylaştırıyor. Genei’i kullanmak için yapmanız gereken tek şey ona araştırma konusu ve detaylarını vermek. Genei daha sonra birden fazla kaynakta kapsamlı bir araştırmaya girişerek bilgileri topluyor ve sizin için organize ediyor.

Genei'nin en önemli avantajlarından biri araştırma sürecini kolaylaştırması. Araştırma konunuza dair size kısa özetler sağlıyor ve bilgileri düzenleyerek araştırmaya ayırdığınız zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. İster bir akademisyen, ister öğrenci, ister iyi yapılandırılmış ve ilgili veriler arayan bir içerik üretici olun, Genei kullanarak araştırma süreçlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Ancak Genei'nin etkinliği, araştırma konusunun karmaşıklığına bağlı olarak değişebiliyor. Ürün, araştırma iş yükünü önemli ölçüde azaltsa da; tüm yapay zeka araştırma araçlarından aldığımız çıktılardaki gibi, kullanıcıların doğruluk açısından bilgileri doğrulaması ve çapraz referans vermesi gerekebiliyor. Yine de Genei, araştırma görevlerine daha verimli ve organize bir yaklaşım arayanlar için vazgeçilmez bir araç görevi görüyor.

Yapay zekanın yapay zekası AgentGPT

AgentGPT, kod oluşturmaktan soruları yanıtlamaya, içerik üretmekten araştırma yapmaya kadar birçok görevi yerine getirebilen çok yönlü bir "yapay zeka aracısı". Araç, otonom yapay zeka aracılarını yapılandırmanıza ve dağıtmanıza imkan tanıyor. AgentGPT'yi kullanma süreci, özel ihtiyaçlarınız ve uygulamalarınızla uyumlu hale getirmek için özelleştirme ile başlıyor.

AgentGPT'nin çok yönlülüğü ve farklı endüstrilerde çeşitli amaçlara göre uyarlanabilmesi oldukça faydalı. Görevleri kolaylaştırmak, üretkenliği artırmak ve çeşitli sorgulara akıllı yanıtlar sağlamak için yapay zeka destekli çözümler arayan işletmeler ve kullanıcılar için değerli bir araç.

Ancak AgentGPT'nin etkinliğinin, sahip olduğu verilere ve gerçekleştirdiğiniz özelleştirmenin kalitesine bağlı olduğunu aklınızda tutmalısınız. Belirli görevlere yönelik performansını optimize etmek için daha detaylı ayarlamalara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Sonuç olarak, bu yapay zeka destekli araçlar, teknolojinin ve üretkenliğin geleceğine dair bir bakış sunuyor. Sizin için doğru araç tabii ki özel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı çünkü seçeneklerimiz oldukça geniş. İster içerik üretme sürecinizi geliştirmek, planlamanızı kolaylaştırmak veya araştırmanızı geliştirmek istiyor olun, çalışmanızı daha verimli ve etkili hale getirebilecek yapay zeka destekli bir çözüm muhtemelen dijital dünyanın içinde bir yerde sizi bekliyor. Bu araçları benimsemek, daha kısa sürede daha fazlasını başarmanızı ve günümüzün hızla gelişen dijital ortamında size rekabet avantajı sağlayabilir. Yine de kullanacağınız ve özellikle satın alacağınız araçları dikkatlice araştırmanızda ve olumsuz yönlerini de hesaba katmanızda fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.