X kullanıcıları, gönderilerine doğrulanmamış hesapların yanıt vermesini engelleyebilecek

Kullanıcılar, sadece takip ettikleri hesapların ve sadece bahsettikleri hesapların yanıt vermesini de seçebilecek.
X kullanıcıları, gönderilerine doğrulanmamış hesapların yanıt vermesini engelleyebilecek

X'e gelen yeni bir güncelleme ile kullanıcılar, gönderilerine doğrulanmamış hesapların yanıt vermesini engelleyebilecek. Twitter Blue ya da yeni adıyla X Premium, yaklaşık 11 ay önce yeniden yapılandırılarak kullanıcıların ilgisine sunuldu. X, bir süredir farklı yollarla, kullanıcıları X Premium üyeliği almaya yönlendiriyor. Gönderilere yalnızca doğrulanmış hesapların yanıt vermesini seçebilmek de bunlardan biri. 

Bu yenilik kapsamında kullanıcılar, sadece takip ettikleri hesapların ve sadece bahsettikleri hesapların yanıt vermesini de seçebiliyor. Özellikle yalnızca doğrulanmış hesapların yanıt vermesi seçeneği, X Premium üyesi olmayan kullanıcıların platformdaki etkinliğini azaltırken, yanlış bilgilerin düzeltmesini de zorlaştırıyor. Ne de olsa Avrupa Birliği'ne göre en büyük dezenformasyon kaynağı Elon Musk'ın X'i. AB'nin raporuna göre, eskinin Twitter'ı, şimdinin X'i ise yanlış bilginin yayılmasında çok büyük bir role sahip. 

Elon Musk, abonelik yoluyla doğrulanmış hesapların platformdaki dezenformasyonun önüne geçeceğini düşünüyor. Aynı şekilde yanıtların ödeme, telefon numarası ve hatta nüfus cüzdanı ile doğrulanmış hesaplarla sınırlandırılmasının tacizi, trollemeyi ve yanlış bilgilendirmeyi azaltabileceği de düşünülmekte. 

Öte yandan doğrulanmış hesap rozetine sahip botlar, bu yaklaşımı hızlıca çürütüyor. Platformun doğrulanmış hesapların içeriklerini öne çıkarması ise doğrulanmamış hesaplar tarafından üretilen kaliteli içeriklerin kolayca kaybolmasına yol açıyor. Yakın zamanda reklamsız Premium abonelik modelleri üzerinde çalışmaya başlayan şirket, bu yaklaşımıyla bir süre sonra ücretsiz kullanım seçeneğini bir tercih olmaktan da çıkarabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.