Uber'in Türkiye'de indirilme ve kullanılma rakamları

Türkiye’de faaliyete 2014 yılında başlayan Uber, şu anda 9 şehirde Uber Taksi hizmeti ile hizmet veriyor.
Uber'in Türkiye'de indirilme ve kullanılma rakamları

Uber, Türkiye'deki kullanımına dair bazı verileri açıkladı. Özellikle yaz aylarının bazı alındığı verilere göre Türkiye’de yaz ayları boyunca tam 158 farklı ülkenin vatandaşları Uber Taksi’yi tercih etti.158 ülke arasında listenin başında Suudi Arabistan, Amerika, İngiltere ve Rusya yer aldı.

Uber'in 2023 yaz verileri

Yaz aylarında, Uber Taksi ile yapılan yolculuklar her hafta artış gösterirken, yolculukların çoğunluğunu İstanbul havalimanı yolculukları oluşturdu. Bunların yanı sıra, İstanbul’da Uber yolcularının en gözde güzergahları alışveriş bölgeleri oldu. Taksim, Mall of İstanbul, Galataport, Vadistanbul, Marmara Park, İstinye Park ve Kapalıçarşı en popüler güzergahlar arasında yer aldı.

Uber’in açıkladığı yolculuk verilerine göre, Uber Taksi ile en çok yolculuk 6 Ağustos 2023 Pazar günü yapıldı. Uygulama üzerinden yaz boyunca bir taksi sürücüsüne verilen en yüksek bahşiş tutarı ise 240 TL oldu. 

Uber'in Türkiye’deki toplam tekil kullanıcı indirme sayısı 6 milyondan fazla

Yaz aylarında durum böyle olsa da Uber'in Türkiye özelindeki rakamları da bir hayli ilgi çekici. Türkiye’de faaliyete 2014 yılında başlayan Uber, şu anda 9 şehirde Uber Taksi hizmeti ile hizmet veriyor. Uber uygulamasının Türkiye’deki toplam tekil kullanıcı indirme sayısının ise 6 milyonu geçtiği belirtiliyor.

25 milyon kez araç çağırmak için kullanıldı

Uber Sarı Taksi hizmeti İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Mersin, Kayseri ve Hatay’da; Uber Sarı Taksi ile birlikte Turkuaz Taksi, Siyah Taksi, Geniş Taksi ve Uber Kurye hizmetleri İstanbul’da aktif olarak kullanılabiliyor.

2022 yılı boyunca 33 binin üzerinde taksi sürücüsü kazanç elde etmek için Uber’i kullanırken, yıl boyunca uygulama, 25 milyon kez araç çağırmak için kullanıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.