Zoom'dan Google Docs rakibi yeni servis: Zoom Docs

Zoom Docs adını taşıyacak olan servis, 2024 yılında kullanıma sunulacak.
Zoom'dan Google Docs rakibi yeni servis: Zoom Docs

Zoom'un yapay zeka destekli asistanı olan Zoom AI Companion ile karşımıza çıktığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Platformuna yeni özellikler eklemek için çalışmalarına devam eden Zoom, Zoomtopia 2023 konferansında yeniliklerin paylaştı.

Zoom tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, online dokümanlar oluşturmanıza ve bu dokümanlar üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışmanıza imkan tanıyacak bir servis üzerinde çalışıyor. Zoom Docs adını taşıyacak olan servis, 2024 yılında kullanıma sunulacak.

Zoom Docs, hem adından hem de sunduğu özelliklerden de anlayabileceğiniz üzere Google Docs'a rakip olarak geliştirilmiş bir servis olarak karşımıza çıkıyor. Zoom Docs servisinin en önemli özelliklerinden biri ise yapay zeka desteği olacak.

Zoom'un paylaştığı bilgilere göre Zoom Docs servisi, yapay zeka asistanı olan Zoom AI Companion ile entegre bir şekilde çalışabilecek. Zoom AI Companion yapay zeka asistanının Zoom'un Team Chat, Toplantılar, Telefon, E-posta ve Whiteboard özellikleri ile kullanılabildiğini de hatırlatalım. Bu özellikler arasında Zoom Docs da girmiş oldu.

Zoom Docs kullanıcıları, Zoom AI Companion'ı toplantıları, sohbetleri özetlemek veya Docs içinde tablolar oluşturmak için kullanabilecek. Bireysel kullanımın yanı sıra ekipler için de geliştirilen Zoom Docs, aynı anda birden fazla kullanıcının dokümanlar üzerinde çalışmasına da olanak tanıyor. 

Zoom Docs ile oluşturulan dokümanlar Zoom toplantıları, Zoom Team Chat, tarayıcı, mobil uygulama ve Zoom masaüstü uygulaması üzerinden yönetilebilecek. 2024 yılında kullanıma sunulacak olan Zoom Docs servisinin fiyatı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Microsoft ve Google'ın yapay zeka destekli benzer servisler sunduklarını da hatırlatalım. Yeni çözümü ile Microsoft ve Google gibi şirketlere rakip olan Zoom'un başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.