Zoom'un yapay zeka destekli asistanı: Zoom AI Companion

Kullanıcılar, Team Chat, Toplantılar, Telefon, E-posta ve Whiteboard özelliklerinde AI Companion'ı kullanabilecek.
Zoom'un yapay zeka destekli asistanı: Zoom AI Companion

Zoom'un Anthropic'in yapay zeka sohbet robotu Claude'u platformuna entegre edeceğini sizlere aktarmıştık. Bir süre sonra yapay zeka destekli özellikler sunan Zoom IQ, kullanıcıların karşısına ücretsiz deneme sürümüyle çıkmıştı. Zoom IQ, yakın zamanda Zoom AI Companion ismini aldı. Ürün, bu son bahardan itibaren yeteneklerini kayda değer bir şekilde genişletecek. 

Eğer halihazırda Zoom'un ücretli abonelerinden biriyseniz AI Companion için sizden ek bir ücret alınmayacak. Şirketin paylaştığı bilgilere göre, kullanıcılar, Team Chat, Toplantılar, Telefon, E-posta ve Whiteboard özelliklerinde AI Companion'ı kullanabilecek. Bu özelliklerin yanı sıra platformun yol haritasında yer alan özellikler de yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacak. Bazı özellikler hemen kullanıcılara sunulurken, bazıları önümüzdeki aylarda kullanıma açılacak. 

Zoom AI Companion'ın yeni özellikleri arasında bir toplantıya geç kaldığınızda, konuya hakim olmak için kenarda yer alan panel üzerinden soru sormanızı sağlamak da yer alıyor. Toplantı sornasında ise önemli noktaları vurgulanmış ve akıllı bölümlere ayrılmış Zoom kayıtlarına erişebileceksiniz. Bununla birlikte otomatik olarak oluşturulan toplantı özetleri de ilginize sunulacak. Tabi tüm bu özellikleri toplantı sahibi aktif hale getirdiği takdirde kullanabileceksiniz. 

Bunlara ek olarak Zoom'un yapay zeka destekli aracı, bu bahardan itibaren toplantılardaki performansınıza dair geri bildirimler paylaşabilecek. Aynı şekilde konuşma ve sunum becerileriniz konusunda sizlere koçluk yapabilecek. 

Zoom, bu yeni yapay zeka özelliği için kendi büyük/geniş dil modelinin yanı sıra Meta'nın Llama 2 modelini, Open AI ve Anthropic'in modellerini kullandığını belirtiyor. Hatırlarsanız, büyük / geniş dil modellerini sizlere detaylı bir şekilde aktarmıştık

Team Chat için üretimsel yapay zeka özetleri dahil olmak üzere diğer güncellemeler önümüzdeki haftalarda yayına alınacak. 2024'ün ilk aylarında ise sohbet alanı üzerinden cümleleri tamamlayabilecek ve toplantılar planlayabileceksiniz. Son olarak şirket, daha önceki tartışmalara cevaben, ürettiği yapay zekayı eğitmek için müşteri sesi, videosu veya diğer benzer materyallerden faydalanmadığını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.