Google'a dava açıldı: Haritalar'ın hatalı yönlendirmesi, bir kişinin ölümüne neden oldu

Söz konusu davaya göre, Paxson'ın ölümünden önceki yıllarda birden fazla kişi Google Haritalar'ı çökme hakkında bilgilendirmiş ve şirketi rota bilgilerini güncellemeye çağırmıştı.
Google'a dava açıldı: Haritalar'ın hatalı yönlendirmesi, bir kişinin ölümüne neden oldu

Teknolojik gelişmeler her ne kadar insan hayatını kolaylaştırma göz önünde tutularak hayata geçirilse de kimi zaman bu gelişmeler, özellikle iyi denetlenmediği zaman çeşitli sorunlara yol açabiliyor. Bunun bir örneği de ABD'de yaşandı. 

Philip Paxson isimli bir adam, geçen yıl eylül ayında, aracının Kuzey Carolina'nın Hickory kentindeki Snow Creek'e düşmesinin ardından boğulmuştu. İddiaya göre Philip Paxson, Google Haritalar kendisini çöken köprüden geçmeye yönlendirdiğinde, kızının dokuzuncu doğum günü partisinden eve dönerken bilmediği bir mahalleden geçiyordu.

Paxton'ın cesedini devrilmiş ve kısmen suya batmış kamyonunda bulan polis, yol boyunca herhangi bir bariyer ya da uyarı levhası bulunmadığını söyledi. Davaya göre Paxton, korumasız bir kenardan sürmüş ve yaklaşık 20 metre aşağıya düşmüştü.

Eşi Alicia Paxson, "Kızlarımız babalarının nasıl ve neden öldüğünü soruyorlar ve ben de anlayabilecekleri kelimeler bulamıyorum çünkü bir yetişkin olarak GPS yönlendirmelerinden ve köprüden sorumlu olanların insan hayatına nasıl bu kadar az saygı duyarak hareket edebildiklerini hala anlayamıyorum" dedi.

Bu olay nedeniyle Paxson ailesi Google'a dava açtı. Davaya göre, Paxson'ın ölümünden önceki yıllarda birden fazla kişi Google Haritalar'ı çökme hakkında bilgilendirmiş ve şirketi rota bilgilerini güncellemeye çağırmıştı. Mahkeme dosyasında, Eylül 2020'de haritanın "düzenleme öner" özelliğini kullanarak şirketi çöken köprü üzerinden sürücüleri yönlendirdiği konusunda uyaran bir başka Hickory sakininin e-posta kayıtları da yer alıyor.

Google'dan Kasım 2020'de gelen bir e-posta onayı, şirketin raporunu aldığını ve önerilen değişikliği incelediğini doğruluyor, ancak dava Google'ın başka bir işlem yapmadığını iddia ediyor.

Davada ayrıca köprünün bakımını yapma görevine sahip olduklarını öne sürülen üç yerel şirketin ismi de yer alıyor. 

Google'ın sözcüsü ise konuyla ilgili olarak, "Paxson ailesinin acısını en derinden paylaşıyoruz. Amacımız Haritalar'da doğru rota bilgileri sağlamak ve bu davayı inceliyoruz." dedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.