İş Bankası'ndan GoArt Metaverse Platformu’nda Girişimcilik Şubesi ve Nays Alanı

Türkiye İş Bankası, Girişimcilik Şubesi ve Nays Alanı’nı, GoArt Metaverse Platformu’nda hizmete açtığını duyurdu.
İş Bankası'ndan GoArt Metaverse Platformu’nda Girişimcilik Şubesi ve Nays Alanı

İş Bankası'nın gündeminde finansal işlemlerde tokenizasyon ve Metaverse'te varlıkların kullandırılacağı alanlar ile bu alanlar arasında etkileşimli geçişlerin yer almakta olduğunu daha önce Webrazzi XYZ'de konuşmuştuk. İş Bankası, Girişimcilik Şubesi ve Nays Alanı’nı yerli GoArt Metaverse Platformu’nda kullanıcıların ilgisine sundu.

Banka, GoArt Metaverse Platformu’nda kullanıcılarla buluşturduğu Girişimcilik Şubesi ve Nays Alanı’nı, yüz yüze iletişim atmosferini yakınsayan ölçekte hissettirecek şekilde tasarladı. Böylece İş Bankası'nın, Bankacılık ve finans odağındaki Metaverse kurgularını, müşterilerle etkileşim kurmayı sağlayacak düzeye taşıdığını söyleyebiliriz. 

Kullanıcılar, Girişimcilik Şubesi’nin teknoloji odaklı, inovatif ve katma değer yaratan girişimlere özel bankacılık ürün ve hizmet ayrıcalıklarını Metaverse ortamında tanıyabiliyor. Aynı şekilde kullanıcılar, Girişimcilik Şubesi’nin gerçek temsilcilerinin avatarlarıyla haftanın belirli gün ve saatlerinde canlı görüşme yapabiliyor.

Girişimcilik Şubesi’nin yanında konumlandırılan Nays Alanı’nda ise yeni nesil eğlenceli ve kazandıran finans uygulaması Nays’ın avantaj ve fırsatları tanıtılmakta. Kullanıcılar, hem Nays’ın özelliklerini ve sunduğu fırsatları keşfediyor hem de platformun “play to earn” ve “move to earn” kurgularıyla, indirim kodları içeren NFT kazanma şansı yakalıyor.

“Play to earn” ile Nays Alanı’nda tanımlanan görevleri tamamlayan kullanıcılar, Pazarama indirim kodunu içeren NFT kazanıyor. Burger King projenin ilk iş birlikleri arasında yer alıyor. İş Bankası ile hayata geçirilen “move to earn” kurgusuyla, kullanıcılar, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi sayesinde 700’den fazla Burger King lokasyonunda tanımlanan token’ları toplayabiliyor ve indirimli menü avantajını sunan NFT elde ediyor.

Bu arada bu İş Bankası'nın ilk metaverse deneyimi değil. Banka, Nisan 2022’de “Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” NFT sergisini, Decentraland platformunda sunmuştu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.