Metaverse ve Markalar: Planlar, hedefler

"Metaverse ve Markalar: Planlar, hedefler" oturumu ile Türkiye İş Bankası Dijital Bankacılık Bölümü Girişimcilik Birimi Müdürü Aydın Bozdemir, GoArt Metaverse Kurucu ve CEO'su Burak Soylu ve Trendyol Group Ödeme Sistemleri Genel Müdürü ve İş Geliştirme Başkanı Dündar Özdemir X sahnesindeydi. 
Metaverse ve Markalar: Planlar, hedefler

Dijital pazarlamadan, e-ticarete web3 hayatımızda nasıl yer alacak sorusunun cevabını sizlere aktaracak olan Webrazzi XYZ, dün Wyndham Grand Istanbul Levent'te gerçekleşti. "Metaverse ve Markalar: Planlar, hedefler" oturumu ile Türkiye İş Bankası Dijital Bankacılık Bölümü Girişimcilik Birimi Müdürü Aydın Bozdemir, GoArt Metaverse Kurucu ve CEO'su Burak Soylu ve Trendyol Group Ödeme Sistemleri Genel Müdürü ve İş Geliştirme Başkanı Dündar Özdemir X sahnesindeydi. 

Aydın Bozdemir, oturumda web3 trendini nasıl gördüklerini aktardı. Bu bağlamda Bozdemir, önümüzdeki dönemde tokenizasyon kurgularının çeşitlenmesi ve fazlalaşması, dijital varlık sahipliğini yerleşik hale getirmek konularını gündeme getirdi. Aylık akıllı kontrat üretiminin 35 bini aştığını belirten Bozdemir, merkezi yapıları merkeziyetsiz yapılarla birleştirecek olan sıfır bilgi ispatına (zero knowledge) dikkat çekti. 

Burak Soylu ise 10 kişiden 7'sinin Metaverse kavramına aşina olduğunu belirtti. Bu bağlamda Metaverse'e ilginin düşmesinden ziyade, ilk etapta metaverse'e hemen hemen herkesin ilgi gösterdiğini, ancak şu anda metaverse'ü aktif olarak kullanmayan kitlenin devre dışı kaldığını aktardı. Metaverse'ün VR (sanal gerçeklik) üzerinden kurgulanması yerine AR (artırılmış gerçeklik) ile mobil üzerinden kullanıcılara sunulmasının kullanım kolaylığına dikkat çekti. Metaverse girişimlerinin mobilden AR ile markalara kolayca ulaşabildiğini aktardı. Burak Soylu, AR'ın yerini ilerleyen dönemde kontak lenslere bırakacağını da vurguladı.  Oturumda İş Bankası, Trendyol ve TFF ile yapılan iş birliklerinden bahsedildi. GoArt'ın Türkiye'deki TFF iş birliği ise 30 milyon etkileşim aldı. 

Dündar Özdemir, Trendyol ve GoArt iş birliğinin detaylarını paylaştı. Trendyol GoArt iş birliği sayesinde metaverse'deki kullanıcılar 600'den fazla sanatçının eserini görebildi. Metaverse'den satışa uzanan bu yolculukta kullanıcılar, metaverse ortamında bir linke tıklayıp sanatçının, Trendyol üzerinden eserini satın alabildi. Oturumda paylaşılan bilgilere göre, Trendyol'un metaverse'e yatırımları devam edecek. 

Aydın Bozdemir İş Bankası'nın decentraland'de yaptığı çalışmaları aktarırken, Web3 tarafında güvenli saklama altyapısı üzerine çalışmanın önemine dikkat çekti. İş Bankası'nın gündeminde finansal işlemlerde tokenizasyon ve Metaverse'te varlıkların kullandırılacağı alanlar ile bu alanlar arasında etkileşimli geçişler yer almakta. Bu anlamda GoArt'taki blok zincir tabanlı oyunlaştırmayı, karma gerçeklik ve genişletilmiş gerçeklik ile tasarlanmış bir kullanıcı deneyimi takip edebilir.

GoArt ise kullanıcıya fayda sağlayan ekonomik kurgular eşliğinde zaman kapılarıyla ilerlemeyi planlıyor. Kullanıcıların, geçmiş ve gelecek gezegenlerinde vakit geçirecekleri blok zincir tabanlı platformda kullanıcılara mülkiyet ve gerçek kazanım sağlanması amaçlanıyor. Şirket, yakın zamanda Katar ve Dubai'de yeni iş birliklerine imza atarken, operasyonunu Suudi Arabistan'a genişletecek. Bu bağlamda GoArt, Dubai'de şirket kurmaya hazırlanıyor. 

Oturumun devamında Dündar Özdemir, 2 binden fazla mühendis ile yeni teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı. Trendyol yeni teknolojileri müşteriye ilk sunan şirket olmak için yatırımlarını sürdürecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.