Y Combinator’ın yeni dönemine katılmaya hak kazanan HockeyStack, 500 bin dolar yatırım aldı

2020 yılında Arda Bulut, Buğra Gündüz ve Emir Atlı tarafından kurulan HockeyStack, B2B şirketlerin müşteri edinim kanallarını ve en efektif satış yollarını analiz etmesini sağlayan bir SaaS platformu olarak tanımlanıyor.
Y Combinator’ın yeni dönemine katılmaya hak kazanan HockeyStack, 500 bin dolar yatırım aldı

Her biri 19 yaşında olan 3 girişimci tarafından kurulan HockeyStack, Y Combinator’ın yeni dönemine katılmaya hak kazandı. HockeyStack, programa katılmaya hak kazanması ile birlikte Y Combinator’dan 500 bin dolar yatırım da aldı. Birçok girişimin erken aşama yatırımcısı olan Y Combinator’ın yeni dönemi ise önümüzdeki Haziran ayında başlayacak.

2020 yılında Arda Bulut, Buğra Gündüz ve Emir Atlı tarafından kurulan HockeyStack, B2B şirketlerin müşteri edinim kanallarını ve en efektif satış yollarını analiz etmesini sağlayan bir SaaS platformu olarak tanımlanıyor. Üç kurucu ortak henüz lise 2 öğrencisi iken faaliyete geçirdikleri HockeyStack'in ilk yıllarında 275 bin dolar ciro elde etmeyi başardı.

Daha sonra ABD’nin prestijli üniversitelerinde okumaya hak kazanan kurucu ekip, HockeyStack’e tam zamanlı odaklanmak için eğitim hayatlarına ilk dönemde veda ederek San Francisco’ya yerleşti ve şu anda 8 kişilik global bir ekip ile Whatfix, Cognism, Oneflow ve Transfix gibi şirketlere hizmet sunuyor.

B2B şirketleri, karmaşık ve uzun süren satış süreçleri nedeniyle verilerini 5’ten fazla platformda saklamak zorunda kalıyorlar. Bu, şirketlerin en efektif müşteri edinim kanallarını anlamalarını imkansız hale getiriyor. HockeyStack tüm bu veri kaynaklarını birleştirip, kolayca analiz edilmesini sağlayarak B2B şirketlerin satış ve pazarlama aktivitelerini optimize etmesine yardımcı oluyor. HockeyStack'in ekibini büyütmeye devam ettiğini de paylaşalım.

Yıl sonunda pazarlama analitiği alanında en çok kullanılan ürün olma arzularını belirten HockeyStack kurucu ortağı ve CEO’su Buğra Gündüz: “Uzun vadede dünya çapında tüm B2B şirketlerin veri altyapısını sağlayan bir platform olacağız. Bu büyük hedeflerimize birlikte koşacağımız yetenekli mühendisleri bulmak en öncelikli işim.” dedi.

QNBEYOND’un 4. dönem mezunları arasında yer alan HockeyStack, daha önce QNBEYOND Ventures dışında Mustafa Namoğlu ve Umur Çubukçu’dan yatırım aldı. Danışma kurulunda ise Mark Kosoglow ve Ross Pomerantz gibi satış ve pazarlama alanlarında ünlü isimler yer alıyor.

HockeyStack ekibini ilk kez gördüğü andan beri çok büyük bir saygısı olduğunu belirten QNBEYOND Ventures yönetici ortağı Özge Öz, genç yaşlarına rağmen alanlarına olan hakimiyetleri, disiplinleri, iş yapış hızları ve hırslarının onları çok etkilediğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.