Apple'ın USB-C dönüşümü 2025 yılında tamamlanacak

USB-C ile güncellenecek modeller arasında AirPods Max, AirPods, Magic Mouse, Magic Trackpad ve Magic Keyboard yer alıyor.
Apple'ın USB-C dönüşümü 2025 yılında tamamlanacak

Apple'ın iPhone'larda Type-C'ye geçeceğinin doğruladığını ilk olarak 2022 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Avrupa Birliği regülasyonları nedeniyle bu kararı alan Apple, geçtiğimiz hafta düzenlediği Wonderlust etkinliğinde iPhone 15 ailesini tanıttı.

Beklenen değişim gerçekleşti ve iPhone 15 modelleri USB-C bağlantı noktası ile karşımıza çıktı. Apple, iPhone 15 ailesi ile birlikte Lightning bağlantı noktasına veda etmiş oldu. Apple'ın USB-C bağlantı noktasını kullandığı ilk modellerin iPhone 15 olmadığını da ekleyelim.

Apple, ilk olarak Mac ve iPad modelleri ile USB-C bağlantı noktasını kullanmaya başladı. Apple'ın önümüzdeki süreçte Lightning kullanan diğer modellerini de USB-C bağlantı noktası ile güncellemesi sürpriz olmayacaktır.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, AirPods Max, AirPods, Magic Mouse, Magic Trackpad ve Magic Keyboard ürünlerine de USB-C bağlantı noktası getirecek.

Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre USB-C destekli AirPods modeli, 2024 yılı içinde karşımıza çıkacak. Magic Mouse, Magic Trackpad ve Magic Keyboard ürünleri ise bir sonraki iMac modeli ile karşımıza çıkacak. USB-C'li AirPods Max modelinin ise tam olarak ne zaman tanıtılacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Apple'ın donanım ürünlerindeki USB-C dönüşümünün 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Kısacası 2025 yılından sonra hayatımızda Lightning girişi yer almayacak. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.