E-spora odaklanan Scoutli, 27 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Scoutli tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, köprü yatırım turunda 26,93 milyon TL değerleme üzerinden 800 bin TL yatırım aldı.
E-spora odaklanan Scoutli, 27 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Spor takımları için veri analitiği, scouting ve fantezi ligi platformu olarak karşımıza çıkan Scoutli'nin 7,42 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldığını 2022 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Scoutli, bir yıldan kısa süre içinde yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Scoutli tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, köprü yatırım turunda 26,93 milyon TL değerleme üzerinden 800 bin TL yatırım aldı. Yatırım turuna, Sercan Akkaş, Can Hiçbezmez, Mustafa Emre Gündüz, Kaan Karapınar, İrfan Ündevli, Gizem Nilay Tuna, Cem Büyükkaya, Fethi Ahmet Özbulut, Ali İlçi ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş ve Sertaç Özinal katıldı.

Önümüzdeki haftalarda Fonbulucu üzerinden tohum yatırım turu başlatmayı planlayan Scoutli tarafından aktarılan bilgilere göre söz konusu yatırım, tohum yatırım turu öncesinde şirketin nakit pozisyonunu güçlendirmek adına alındı.

Yücel Arda Bayram, Güray Yavuz, Nazlı Özmen ve Umut Berk tarafından kurulan Scoutli, e-spor alanına odaklanıyor. Computer Vision ve yapay zeka destekli analiz araçlarıyla espor takımların maç/oyuncu analiz süreçlerini yüzde 60 oranında kısaltmayı hedefleyen Scoutli, bu sene bitmeden destek sağladığı oyun sayısını ise 5’e çıkarmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.