iPhone 15 ailesi neler sunacak?

Bu haberimizde ise 4 modelden oluşması beklenen iPhone 15 ailesinin ne gibi özellikler sunacağına yakından bakıyoruz.
iPhone 15 ailesi neler sunacak?

iPhone 15 ailesinin 12 Eylül tarihinde tanıtılacağını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Apple'ın Wonderlust isimli etkinlikle birlikte iPhone 15 ailesi, Apple Watch Series 9, yeni Apple Watch Ultra ve yeni AirPods modellerini tanıtması bekleniyor.

Wonderlust etkinliğinin yıldızı ise şüphesiz iPhone 15 ailesi olacak. Bu haberimizde ise 4 modelden oluşması beklenen iPhone 15 ailesinin ne gibi özellikler sunacağına yakından bakacağız. Etkinlikte karşımıza çıkması beklenen iPhone modelleri ise iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max olacak.

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinin 6,1 inç, iPhone 15 Plus ve iPhone 15 Pro Max modellerinin ise 6,7 inç büyüklüğünde ekranlar ile geleceğini de ekleyelim. iPhone 15 ailesinin tasarım anlamında iPhone 14 modellerinden çok da farklı olması beklenmiyor.

iPhone 15 Pro modelinin iPhone 14 Pro'ya oranla daha kalın ve daha hafif olması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse iPhone 14 Pro modeli 7,85 mm kalınlığında ve 206 gram ağırlığında. iPhone 15 Pro'nun ise 8,25 mm kalınlığında ve 204 ağırlığında olması bekleniyor.

iPhone 15 Pro modeli iPhone 14 Pro'dan daha hafif olsa da, daha uzun bir pil performansı da sunacak. iPhone 15 modeli ise 7,8 mm kalınlığında ve 171 gram ağırlığında olacak. Karşılaştırmak gerekirse iPhone 14, 7,8 mm kalınlığında ve 172 gram ağırlığında. 

Ağırlık konusundaki en büyük değişiklik ise iPhone 15 Pro Max modelinde olacak. iPhone 15 Pro Max modelinin 221 gram ağırlığında olması bekleniyor. iPhone 14 Pro modeli ile kıyaslandığında neredeyse 20 gram daha hafif.

iPhone 15 ailesindeki en büyük değişiklik ise bağlantı noktasında yaşanacak. Uzun yıllardır lightning bağlantı noktasını kullanan Apple, iPhone 15 ailesi ile birlikte Type-C'ye geçecek. Lightning'ten USB-C'ye geçişin ana nedeni ise Avrupa Birliği tarafından değiştirilen regülasyon. Apple'ın iPhone'larda Type-C'ye geçeceğini doğruladığını geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık.

iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin özellikle kamera anlamında yeni özelliklere sahip olması bekleniyor. Ailesinin en pahalı üyesi konumunda bulunan iPhone 15 Pro Max, periscope lense sahip olabilir. Bu özellik ile birlikte zoom konusunda daha iddialı bir performans sunulması bekleniyor. Pro modellerinde Apple tarafından geliştirilen yeni A17 Bionic işlemcisi de kullanılabilir. iPhone 15 ve 15 Plus modellerinde ise geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan işlemci kullanılacak.

Her yıl olduğu gibi Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla etkinliğin tüm detaylarını canlı bloglama yöntemiyle sizlere aktaracağız. Yarın görüşmek üzere!

İş Bankası Katkılarıyla
Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.