WhatsApp, üçüncü taraf mesaj uygulamalarını destekleyecek

WhatsApp, Android sürümünün yeni beta güncellemesi ile 3. taraf sohbetler başlıklı yeni bir ekrana kavuştu.
WhatsApp, üçüncü taraf mesaj uygulamalarını destekleyecek

WhatsApp, Android sürümünün yeni beta güncellemesi ile 3. taraf sohbetler başlıklı yeni bir ekrana kavuştu. Paylaşılan bilgilere göre bu yeni ekran şimdilik kullanıma açık değil ve erişilebilirlikten uzak. Ancak ekranın başlığı WhatsApp'ın çapraz platform uyumlu bir yapıya sahip olacağını gösteriyor. 

Geçtiğimiz günlerde AB'nin Dijital Piyasalar Yasası'na uyum sağlaması gereken 22 platformu sizlerle paylaşmıştık. Meta da bu platformlar arasında yer alıyor. DMA, Amazon ve Google gibi şirketlerin önerilerde kendi hizmet ve ürünlerini önceliklendirmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Yasa, aynı zamanda teknoloji devlerinin diğer şirketlerle müşterek çalışmayı desteklemesini de hedefliyor. 

Hatırlarsanız, Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası WhatsApp'ı nasıl etkileyeceğini sizlere aktarmıştık. Yasanın talep ettiği tüm uygulamaların "tek bir platforma" bağlı olması durumu da bu etkilerden biri. Uzmanların belirttiğine göre, tüm uygulamaların tek bir platformda birleşmesi, her bir uygulamanın uçtan uca şifreleme sistemini devre dışı bırakmasına yol açıyor.

Bu anlamda WhatsApp'ın 2024'ün mart ayında 3. taraf mesajlaşma uygulamalarını desteklemesi planlanıyor. Bunun yanı sıra Meta ve Microsoft kendi mobil uygulama mağazalarını hayata geçirecek. DMA, bu platformları yalnızca ürün ve hizmetlerinin esasına göre rekabet eder hale getirecek. Örneğin, büyük mesajlaşma uygulamalarının kendilerini rakipleriyle birlikte çalışabilir hale getirme yükümlülüğü bulunurken, işletim sistemlerinin üçüncü taraf uygulama mağazaları sunacak ve geliştiricilerin alternatif uygulama içi ödeme seçenekleri sunmasına izin verecek şekilde tasarlanması gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.