Roblox, avatar tabanlı sesli aramalar üzerinde çalışıyor

Roblox'un yeni ürünü Roblox Connect, 2 avatarı sanal bir alanda buluştururken, Roblox'un yüze odaklanan hareket takibi özelliklerinden faydalanıyor. 
Roblox, avatar tabanlı sesli aramalar üzerinde çalışıyor

Roblox, paylaştığı bir gönderi ile avatar tabanlı sesli aramalar üzerinde çalıştığını duyurdu. Çocuklar için bir oyun platformu olarak kendini konumlandıran Roblox, geçtiğimiz aylarda 17 yaş üzeri kullanıcılar için yetişkinlere yönelik içerikler de yayınlayacağını açıklamıştı. Şirket şimdi de bu planın bir parçası olarak 13 yaş üzeri kullanıcılara sunduğu animasyonlu video arama ürünü ile karşımıza çıkıyor. 

Roblox'un yeni ürünü Roblox Connect, Zoom ve Memoji'nin birleşimini andırıyor. Sesli aramalar, 2 avatarı sanal bir alanda buluştururken, Roblox'un yüze odaklanan hareket takibi özelliklerinden faydalanıyor. Roblox Connect bu yılın sonlarına doğru yayına alınacak. Şirket, aynı zamanda ürünü geliştiricilere açacak. Aynı şekilde içerik üreticilerine de açmayı planlıyor. 

Bu yeni ürün Roblox'un mevcut Avatarlarını, sesli sohbetlerini ve kamera tabanlı yüz animasyonlarını bir araya getiriyor. Böylece ürün, oyun benzeri dünyalardan ayrışmış oluyor. 

Şirket ilerleyen dönemde, yüz ifadelerinin hareketlerini yakalamayı bir adım ileri taşıyarak, el jestleri ve üst beden hareketleri için hareket haritalamayı da sürece dahil etmek istiyor. Bu özelliklerin Roblox kullanıcı tabanına açılması planlanıyor. Bu bağlamda Roblox, daha gerçekçi avatar hareketlerine odaklanacak. 

Roblox, bu adımıyla adeta Hollywood'da gördüğümüz hareket yakalama stüdyolarını, akıllı telefonlar ve laptoplarda çalışan bir hale getirmeyi amaçlıyor. Bu anlamda şirketin ilerleyen dönemde kullanıcıların sanal avatarlar üzerinden daha fazla kendini ifade edeceğini ön gördüğünü söyleyebiliriz. Son olarak önümüzdeki aydan itibaren Roblox'un, PS4 ve PS5'de yerini alacağını da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.