Apple, iPhone'larda Type-C'ye geçeceğini doğruladı

Apple'ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak, Apple'ın Avrupa Birliği'nin aldığı karar uyacağını ve iPhone modellerinde Lightning yerine Type-C kullanacaklarını doğruladı.
Apple, iPhone'larda Type-C'ye geçeceğini doğruladı

10. yılını kutlayan Lightning portunun 2023 yılı itibarıyla yerini Type-C'ye bırakabileceğini geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Apple'ın iPhone modelleri için Lightning'den Type-C'ye geçebileceği uzun yıllardır teknoloji dünyasında konuşulan bir konu haline geldi.

Avrupa Birliği'nin bölgesinde satılacak olan akıllı telefon, tablet ve kulaklık gibi ürünlerde Type-C bağlantı noktasının standart olmasına karar vermesi ile birlikte iPhone modellerinin Type-C'ye geçiş süreci de hızlanmış oldu. Avrupa Birliği'nin üreticilere iki yıllık bir süre tanıdığını ve aldığı kararın 2024 yılının sonunda yürürlüğe gireceğini de hatırlatalım.

Avrupa Birliği'nin aldığı kararın ardından ilk kez Apple tarafından konu ile ilgili bir açıklama geldi. Wall Street Journal’ın WSJ Tech Live isimli etkinliğinde konuşan Apple'ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak, Apple'ın Avrupa Birliği'nin aldığı karar uyacağını ve iPhone modellerinde Lightning yerine Type-C kullanacaklarını doğruladı.

iPhone modellerini Type-C'ye geçirmek için Apple'ın önünde iki yıllık bir süre bulunuyor. Joswiak, Apple'ın iPhone modelleri için ne zaman Type-C'ye geçecekleri ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadığını da ekleyelim. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo geçtiğimiz aylarda Apple'ın 2023 yılında tanıtacağı modellerle birlikte Type-C'ye geçebileceğini aktarmıştı.

Akıllı telefon, tablet ve kulaklıklar için ortak bir bağlantı noktası isteyen tek bölgenin Avrupa Birliği olmadığını da belirtelim. ABD, Brezilya ve Hindistan'da benzer kararların alınması yönünde çalışmalar sürdürülüyor. Bu nedenle Apple'ın sadece Avrupa Birliğinde değil tüm dünyadaki iPhone modellerinde Type-C'ye geçmesi bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse Apple, geçtiğimiz yıllarda hem şarj cihazları hem Mac modelleri hem de iPad modellerini Type-C'ye geçirmişti. Önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone modellerinin Type-C bağlantı noktası ile karşımıza çıkmaları da sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.