E-ticaret firmalarına odaklanan Shop Circle, 120 milyon dolar yatırım aldı

Shop Circle'ın 120 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, 645 Ventures ve 3VC'nin ortak liderliğinde gerçekleşti.
E-ticaret firmalarına odaklanan Shop Circle, 120 milyon dolar yatırım aldı

Sunduğu yazılım ile birlikte e-ticarete odaklanan markaların büyümesini hedefleyen bir girişim olarak karşımıza çıkan Shop Circle, yatırım aldığını duyurdu. Shop Circle tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 120 milyon dolar yatırım aldı.

Shop Circle'ın 120 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, 645 Ventures ve 3VC'nin ortak liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, 645 Ventures ve 3VC haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan QED Investors ve NfX de katıldı.

Alınan 120 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Shop Circle'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 185 milyon dolara ulaştı. Şirketin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Shop Circle, aldığı yeni yatırımı sunduğu e-ticaret araçlarını desteklemek ve yeni araçlar üzerinde çalışmak için kullanacağını duyurdu.

Firmaların e-ticaret operasyonlarını tek bir noktadan yönetebilmeleri için bir yazılım sunan Shop Circle, 2021 yılında Luca Cartechini ve Gian Maria Gramondi tarafından Londra'da kuruldu. Oldukça hızlı bir şekilde büyüyen Shop Circle, yaklaşık bir yıldır kârlı olduğunu da iddia ediyor.

Shop Circle kurucuları

E-ticaret operasyonlarının tek bir noktadan sürdürülebilir şekilde yönetilmesini sağlayan Shop Circle, 100 binden fazla e-ticaret firması tarafından aktif olarak kullanılıyor. Şu an için sadece Shopify üzerinden satış gerçekleştiren firmalar ile çalışan Shop Circle, müşterilerine 37 farklı araç sunuyor. Verileri yapay zeka ile birlikte analiz eden Shop Circle, müşterilerine çeşitli önerilerde de bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.