Clubhouse, sesli mesajlaşma uygulaması olarak geri dönüyor

Clubhouse, "sohbetler" adı verilen yalnızca sesli yeni grup sohbetleriyle bir mesajlaşma uygulaması olmaya hazırlanıyor.
Clubhouse, sesli mesajlaşma uygulaması olarak geri dönüyor

Pandemi döneminde, ev kaldığımız günlerde Clubhouse'ın hayatlarımıza nasıl girdiğini sanırım hatırlamayan yoktur. İnsanlarla konuşmaya, biraz sosyalleşmeye hasret kalınan o günlerde ilaç gibi gelen uygulama, daha sonra yasakların bitmesi ile tüm popülaritesini kaybetmişti. Ancak Clubhouse uygulaması, şimdi küllerinden, hem de farklı bir formatta doğuyor gibi görünüyor.

Sosyal sesli odaları popülerleştiren uygulama, şirketin bir blog yazısında ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, "sohbetler" adı verilen yalnızca sesli yeni grup sohbetleriyle bir mesajlaşma uygulaması olmaya hazırlanıyor. Şirketin paylaşımına göre sohbet, yalnızca sesli olarak yapılan bir grup sohbeti olarak açıklanıyor. Bir Clubhouse odası gibi olan, ancak eşzamansız olarak gerçekleşen sohbetlere kişiler istedikleri zaman dahil olabiliyorlar.

Bir sohbeti, sesle katkıda bulunduğunuz bir grup Instagram hikayesi gibi düşünebilirsiniz. Buna göre platformda bir sesli mesaj kaydederek bir sohbet başlatıyor ve ardından bu sohbeti arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz. Onlar da kendi ses kayıtlarını ekleyerek bir tür sesli kolaj/sohbet oluşturabiliyorlar.

Platformda sohbetler, iki kat hızlı olarak dinlenebiliyor, sohbeti atlamak ve bir sonraki sohbete geçiş yapmak mümkün olabiliyor. Özel olarak sohbet etmek için arkadaşlarınızın VM'lerine (DM'in sesli versiyonu) geçiş yapabiliyorsunuz. 

Bu arada platformun ortaya çıkış özelliği olan canlı yayın odaları da platformdan kalkmış değil. Yani şu an Clubhouse'ı eski Clubhouse olarak kullanmak isterseniz bu özellikten hâlâ faydalanabiliyorsunuz. Ancak bunu kaç kişi tercih eder, emin değilim. 

Son olarak revize edilen uygulamanın iOS ve Android'de mevcut olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.