X, herkese açık gönderileri yapay zeka modellerini eğitmek için kullanacak

X, kullanıcıların herkese açık gönderilerini makine öğrenimi ve yapay zeka modeleri eğitmek için kullanacak.
X, herkese açık gönderileri yapay zeka modellerini eğitmek için kullanacak

X (eski adıyla Twitter), herkese açık gönderilerin verilerini, makine öğrenimi ya da yapay zeka modeleri eğitmek için kullanacak. Yakın zamanda gizlilik ilkelerini güncelleyen X, kullanıcıların herkese açık gönderilerini makine öğrenimi ve yapay zeka modeleri eğitmek için kullanacağını doğrulamış oldu. 

Güncellenen kısımda yer alan 2.1 maddesinde şu ifadeler yer alıyor: 

Topladığımız verileri ve herkese açık mevcut bilgilerini kendi makine öğrenimi ya da yapay zeka modellerimizi eğitmek veya bu politikada ana hatlarıyla belirtilen amaçlar için kullanılabilir. 

Bu değişiklik, ilk olarak Stackdiary'den Alex Ivanovs tarafından fark edildi. Aslına bakarsanız, bu güncellemeden önce Zoom da benzer bir güncelleme ile gündeme gelmişti. Teknoloji şirketlerinin, elinde bulundurduğu verileri, yavaş yavaş yapay zeka eğitiminde kullanmaya başladığını söylemek mümkün. 

Elon Musk da yayın organlarına cevaben yayınladığı bir gönderide bu değişikliğin yalnızca herkese açık verileri kapsadığını, DM'leri ya da özel gönderilerin bu değişikliğin konusu olmadığını dile getirdi. 

Bu arada Twitter'da ücretli abonelerin bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği de belirsizliğini koruyor. Alex Ivanovs'un belirttiğine göre; bu yeni güncellemenin Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI ile ilgisi olabilir. 

Her ne kadar X Corp ile xAI 2 farklı kurum olarak konumlandırılsa da; xAI sitesinde Elon Musk'ın diğer şirketleri X ve Tesla ile yakın bir çalışma sürecinde olacağını ifade ediyor. 

X, şu an için konuyla ilgili sessizliğini korumaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.