Google Haritalar, Apple Haritalar'a benzeyen yeni renkleri test ediyor

Google Haritalar'ın test aşamasındaki yeni renklerinin, Apple Haritalar'ın renklerine fazlasıyla benzediği ortaya çıktı. 
Google Haritalar, Apple Haritalar'a benzeyen yeni renkleri test ediyor

Google Haritalar, yeni renk paletini test etmeye başladı. Bu testin sonuçlarına bakıldığında, şirketin tercih ettiği yeni renklerin Apple Haritalar'a fazlasıyla benzediği ortaya çıktı. 

Ekran görüntülerine baktığımızda suyun mavisinin eskisinden çok daha açık olduğunu görüyoruz. Hatta su kenarlarının yanında yer yer yeşil renklere rastlamak da mümkün. Google parklar, ormanlar gibi doğa alanları için daha koyu bir yeşil bir renk kullanıyor. Yollar artık beyaz yerine gri olacak şekilde görünüyor ve sonuç olarak çok daha fazla göze çarpıyor. Tematik bütünlük için, Apple'ın yaklaşımına benzer bir şekilde otoyollar sarı yerine koyu gri olarak renklendiriliyor. 

Kaynak: 9to5Google

Bunların yanı sıra sarı/bej hala kullanılıyor. Ayrıca, koyu tema değişmemiş görünüyor ve Google Haritalar, değişikliğe rağmen Apple Haritalar'dan daha koyu olmaya devam ediyor. Yol tarifleri ve en önemli bilgiler için ise yeşilin çok daha koyu bir tonu kullanılıyor. 

Kaynak: 9to5Google

Söz konusu değişiklikler pek kayda değer görünmese de Google Haritalar'ı aktif olarak kullananlar için oldukça farklı bir tasarımın kendilerini beklediğini söyleyebiliriz. Ayrıca harita kullanımında, Google Haritalar'ı Apple Haritalar'a alternatif olarak kullananlar için şirketin böyle bir benzerliğe gitmesi kişileri ne derece sevindirir, o da ayrı bir merak konusu diyebiliriz. 

Su ve yollar için yapılan güncellemenin en çok Apple Haritalar ile karşılaştırılacağı ve son değişikliğin görünürlük açısından oldukça etkili olacağı da paylaşılanlar arasında. Şirketin bu değişiklikleri resmi olarak ne zaman tanıtacağı ise şimdilik belirsiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.