Google Duet AI, sizin yerinize e-postalar yazabiliyor

Yazmak istediğiniz e-postanın kapsamını belirterek Duet AI'ın sizin yerinize e-posta yazmasını sağlayabilirsiniz.
Google Duet AI, sizin yerinize e-postalar yazabiliyor

Google'ın Docs, Sheets, Slides, Meet ve Gmail gibi servisleri için yapay zeka desteği sunmaya başladığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Söz konusu yapay zeka özelliklerini Duet AI çatısı altında sunmaya başladığını duyuran Google, Duet AI ile birlikte Docs, Sheets, Slides, Meet ve Gmail gibi servislerde yapay zeka odaklı çözümler sunacağını belirtmişti. Şirket, paylaştığı bir gönderi ile Duet AI asistanını e-postaları ve belgeleri hızlı bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olmak için nasıl kullanabileceğiniz hakkında daha detaylı bilgiler aktardı. 

Araç, Gmail'de mevcut yapay zeka destekli Akıllı Yanıtlar gibi özelliklerin üzerine inşa edildi. "Yazmama yardımcı ol" düğmesine bastığınızda ilginize pek çok farklı seçenek sunulacak. Eğer "kendi taslağını yaz" seçeneğine basarsanız, yazmak istediğiniz e-postanın kapsamını belirterek Duet AI'ın sizin yerinize e-posta yazmasını sağlayabilirsiniz. Google'ın açıkladığına göre; taslak e-postayı daha anlamlı hale getirebilmek adına önceki yazışmalardan faydalanacak.

Eğer Duet AI çok gündelik bir dil kullanıyorsa, kendisinden daha resmi bir dil kullanmasını talep edebiliyorsunuz. Taslağı daha ayrıntılı veya yoğunlaştırılmış hale getirme seçenekleri de sunulmakta. Ancak yapay zekanın size daha renkli ve eğlenceli seçenekler sunmasını istiyorsanız, "Kendimi şanslı hissediyorum" seçeneğine basabilirsiniz. Şirketin belirttiğine göre bu seçenek, yazmakta olduğunuz taslağın daha eğlenceli versiyonlarını ortaya çıkarıyor. 

Google Docs'ta sunulan seçenekler de bu seçeneklere benzerliğiyle dikkat çekiyor. Yine de isterseniz Duet AI'nın yazı tonunu daha sıradan hale getirebilmeniz mümkün. Ayrıca seçenekler arasında bir bölüm ya da tüm belge için özet oluşturma, madde işaretleri kullanma ve ilk açıklamanıza göre farklı bir taslak oluşturma seçenekleri yer alıyor. Son olarak Google, oluşturulan içeriği iyileştirmek için özel bir talimat kullanabileceğinizi dile getiriyor. Ek olarak Docs için sunulan "yazmama yardım et" aracı akıllı tuval özelliklerini de kullanabiliyor.

Duet AI şu an için Google Workspace Enterprise için Duet AI eklentisine abone olan kullanıcılara açık. Aboneler kullanıcı başına 30 dolarlık bir ücret ödüyor. Önümüzdeki dönemde Duet AI'ın hem küçük ve orta ölçekli şirketlere hem de bireysel kullanıcılara açılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.