Apple, müşterilere sosyal medya üzerinden yardım etmeyi bırakabilir

Apple, müşterilere X, YouTube ve Apple Destek Topluluğu online forumu üzerinden destek sunmayı bırakmayı planlıyor.
Apple, müşterilere sosyal medya üzerinden yardım etmeyi bırakabilir

MacRumors'un haberine göre Apple çalışanları müşterilere, X, YouTube ve Apple Destek Topluluğu online forumu üzerinden destek sunmayı bırakmayı planlıyor. Bu kapsamda Apple'ın bu yıl içinde Apple Destek Topluluğu için ücretli topluluk uzmanı rolü de dahil olmak üzere sosyal medya destek danışmanı rollerini kapatmayı planladığı bilgisi paylaşıldı.

MacRumors'un anonim kaynaklara dayandırdığı haberine göre 150'den fazla çalışan bu durumdan etkilenecek ancak Apple bu çalışanlara telefon tabanlı bir destek rolüne geçme fırsatı sunacak. Bu kaynaklar, Apple'ın değişiklikten etkilenen yüzlerce çalışana şirkette telefon tabanlı bir destek rolüne geçme fırsatı sunduğunu, ancak bazı danışmanların bu geçişi yapamadığını veya yapmak istemediğini söyledi.

Değişikliklerin 1 Ekim'de yürürlüğe girmesi bekleniyor

Kaynaklardan biri, 1 Ekim'den itibaren Twitter'daki @AppleSupport hesabının doğrudan mesaj gönderen müşterilere yanıtlar vermeyeceğini söyledi. Hatırlatmak gerekirse Apple, 2016'dan bu yana Twitter üzerinden müşteri desteği sunuyordu. Bunun yerine, hesaba mesaj gönderen müşterilerin, yardım almak için Apple ile iletişime geçebilecekleri diğer yolları açıklayan otomatik bir yanıt alacağı belirtildi. Ayrıca, Apple'ın artık Apple Destek kanalına yüklenen YouTube videolarının yorumlar bölümünde müşterilere teknik yardım sağlamayacağını da açıklandı. 

Değişikliklerin 1 Ekim'de yürürlüğe girmesi bekleniyor. O tarihten itibaren X kullanıcıları, yardım için başka bir yere yönlendiren otomatik mesajlar alacak. Apple ayrıca, Apple Destek kanalındaki YouTube videolarının yorumlar bölümünde müşterilere yardım sunmayı da durduracak.

Şirket, henüz konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.