Yapay zeka odaklı çözümler ile yükselişe geçen Nvidia, 2. finansal çeyrekte 13,5 milyar dolar gelir elde etti

Yapay zeka odaklı çip üretimindeki en önemli markalardan biri olan Nvidia'nın yılın ikinci finansal çeyreğindeki net kârı ise 6,18 milyar dolar.
Yapay zeka odaklı çözümler ile yükselişe geçen Nvidia, 2. finansal çeyrekte 13,5 milyar dolar gelir elde etti

Nvidia'nın değerinin kısa bir süre için 1 trilyon dolara ulaştığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Grafik işlemcisi alanının en önemli oyuncuları arasında yer alan Nvidia, yılın ikinci finansal çeyreği ile ilgili detayları paylaştı.

Nvidia tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yılın ikinci finansal çeyreğinde 13,5 milyar dolar gelir elde etti. Karşılaştırmak gerekirse Nvidia'nın yılın ilk finansal çeyreğindeki toplam geliri ise 7,19 milyar dolardı. Kısacası şirket, bir önceki finansal çeyreğe oranla gelirlerini yüzde 88 oranında artırdı.

13,5 milyar dolarlık gelirin 10,3 milyar dolarının veri merkezlerinden geldiğini de ekleyelim. Nvidia'nın en büyük ikinci gelir kaynağı ise 2,48 milyar dolar ile oyun pazarı için üretilen işlemciler. Özellikle veri merkezlerinden elde edilen gelirlerde büyük bir artış gerçekleşti.

Karşılaştırmak gerekirse Nvidia, yılın ilk finansal çeyreğinde veri merkezlerinden 4,2 milyar dolar elde etmişti. Kısacası şirket, veri merkezlerden sadece bir çeyrek içinde iki katından daha fazla gelir elde etmeyi başardı. 

Nvidia'nın yılın ikinci finansal çeyreğindeki net kârı ise 6,18 milyar dolar. Bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyasladığımızda şirketin net kârının yüzde 843 oranında artış yaşadığını görüyoruz. Nvidia'nın hem gelirlerini hem de kârını artırmasındaki en büyük etken ise yapay zeka odaklı çipler.

Yapay zeka odaklı çip üretimindeki en önemli markalardan olan Nvidia, yapay zeka teknolojilerinin kullanımının artması ile birlikte gelirlerini önemli ölçüde artırdı. Gelirlerinin artarak devam edeceğini düşünen Nvidia, yılın üçüncü finansal çeyreğinde ise 16 milyar dolar gelir elde edeceğini tahmin ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.