Nvidia'nın değeri kısa bir süre için 1 trilyon dolara ulaştı

Nvidia, kısa bir süre için 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı. Bugün hisse başına 405 doların biraz üzerinde işlem görmeye başlayan Nvidia'nın değerlemesi trilyon dolar sınırını aştı. 
Nvidia'nın değeri kısa bir süre için 1 trilyon dolara ulaştı

Nvidia, kısa bir süre için 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı. Bugün hisse başına 405 doların biraz üzerinde işlem görmeye başlayan Nvidia'nın değeri trilyon dolar sınırını aştı. 

Ancak piyasa kapandığında, Nvidia'nın hisse fiyatı yaklaşık 419 dolara ulaştıktan sonra 401,11 dolara geriledi. Bu da Nvidia'ya 992 milyar dolar gibi bir değer veriyor. Yani şirketin değerlemesi 1 trilyon dolara ulaşmış olsa da kısa sürede bir gerileme yaşandı.

Şirketin değerlemesinin artması yapay zeka ile ilişkilendiriliyor. Zira Microsoft ile yapay zeka süper bilgisayarı kurmak için bir araya gelen Nvidia, güçlü yeni çipiyle yapay zeka konusunda önemli adımlar atmaya başlamıştı. Hatta dün, Nvidia CEO'su Jensen Huang, yapay zekanın artık herkesin bilgisayar programcısı olabileceği anlamına geldiğini ve insanlar arasındaki dijital uçurumu kapatmaya başladığını söylemişti ve zaten buradan bile şirketin son dönemde yapay zekaya odaklandığını anlamak mümkün oluyor. 

Nvidia'nın son üç aylık kazanç raporunda, şirketin üç ayda 2 milyar doların üzerinde kar elde ettiği belirtilmişti.

Nvidia, 1993 yılında kuruldu. Şirket, bilgisayar kodunu bilgisayar oyuncularının sevdiği gerçekçi görüntülere dönüştüren çipler geliştirmede rakiplerinden daha başarılı olduğunu kanıtladı ve rakiplerinin satın alınmasına, iflas etmesine veya daha büyük şirketlerle birleşmesine yol açtı. Jensen Huang, şirketin teknolojisini daha sonra veri merkezi sunucuları ve yapay zeka işleme gibi yeni pazarlara itti ve bu da önemli bir hamle olarak görüldü.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.