Twitch, TikTok benzeri bir akış üzerinde çalışıyor

Kullanıcılar mobil uygulamada "clips" seçeneğine bastığında, şirketin Discovery Feed ismini verdiği bu yeni özelliğe yönlendirilmiş oluyor.
Twitch, TikTok benzeri bir akış üzerinde çalışıyor

Twitch, TikTok benzeri bir içerik akışını test ediyor. Kullanıcılar mobil uygulamada "clips" seçeneğine bastığında, şirketin Discovery Feed ismini verdiği bu yeni özelliğe yönlendirilmiş oluyor. Bu yeni akış, şu an için yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya sunuluyor. 

Akışta Twitch içerik üreticilerinin clips içeriklerine yer veriliyor. Şimdilik içeriklere bakıldığında yatay videoların yer aldığı görülse de; şirket, özellik geliştikçe dikey clip içeriklerinin de akışta kendine yer bulacağını belirtiyor. 

Akış, şu anda "öne çıkan" kliplerin yanı sıra popüler klipleri de içeriyor. Bu noktada belirtmek gerekir ki; içerik üreticileri, hangi kliplerinin "öne çıkan" havuzuna eklenmesini istediklerini işaretleyebiliyor. 

TikTok'un muazzam başarısı, başta Instagram olmak üzere pek çok uygulamanın ürünü kopyalamasına yol açtı. Hatta Spotify, Amazon ve Reddit gibi farklı dikeylerden platformlar TikTok benzeri özellikleriyle gündeme geldi. Twitch ise buna benzer bir adım atacağını ilk olarak temmuz ayında TwitchCon Paris etkinliğinde duyurdu. Şirket etkinlikte clips içeriklerini doğrudan TikTok'a aktarma özelliği geleceğini de vurgulamıştı. 

Twitch'in dikey içerik formatına olan ilgisi yalnızca TikTok benzeri Discovery Feed ile kısıtlı değil. Şirket, temmuz ayında platforma hikayeler özelliği ekleneceğini de açıklamıştı.

Aslına bakarsanız, her iki özellik de platformdaki küçük çaplı içerik üreticilerinin daha geniş kitlelerle buluşmasını sağlayabilir. Twitch de bu konuda asıl amacının, kullanıcıları bu dikey içerik formatlarında vakit geçirmeye teşvik etmek değil, içerik üreticilerin kanallarının keşfedilmesini desteklemek olduğunu belirtiyor. Özellikle Discovery Feed'in Twitch içerik üreticilerinin görünürlüğünde nasıl bir değişim yaratacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.