Instagram, akışta TikTok benzeri tam ekran videoları test ediyor

Test kullanıcıları, akışta gezinirken, videoları tam ekran boyutunda izleyebilecek.
Instagram, akışta TikTok benzeri tam ekran videoları test ediyor

Geçtiğimiz yıllarda TikTok'u kopyalayarak Reels içerik formatını hayata geçiren Instagram, şimdi de tam ekran videolar üzerinde çalışıyor. Şirket, tam ekran videolara özel bir akış özelliğini test ederken, güncellenmiş bir gezinme çubuğunu da test kullanıcılarının ilgisine sunuyor. 

Test süreci şu an için sınırlı sayıda kullanıcı ile gerçekleşiyor. Meta sözcüsü Seine Kim'in aktardıklarına göre, bu özellik Instagram'ın TikTok ile rekabetinde öne çıkması için tasarlandı.

Test kullanıcıları, akışta gezinirken, videoları tam ekran boyutunda izleyebilecek. Yine de bu yeni tasarımda kullanıcıların alttaki gezinme çubuğunu görmeye devam edeceğini belirtelim. Aynı şekilde video açıklaması, favori ve yorum özellikleri videonun alt kısmında görünürlüğünü sürdürürken, Instagram logosu beğeni, sohbet ve içerik paylaşım butonları videonun üst kısmında yer alacak. 

Hatırlarsanız Mayıs başında akışta gerçekleşecek değişiklikleri paylaşan Adam Mosseri, tam ekran videolardan söz etmişti. Bu bağlamda Instagram'ın akışta tam ekran video izleme özelliğini yayına almak konusunda kararlı olduğunu söyleyebiliriz. 

Aslında Instagram lideri Adam Mosseri'nin açıklamalarını düşünürsek, bu kararlılık hiç de şaşırtıcı değil. 2021 sonunda 2022 hedeflerini açıklayan Mosseri, Instagram'ın video odağını ikiye katlayacağını belirtmişti. Ayrıca Mosseri video odağını açıklarken "Biz artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması değiliz." ifadesini kullanmıştı. 

Mark Zuckerberg ise dün yaptığı Instagram paylaşımında fotoğrafların hala Instagram'ın önemli bir parçası olduğunu açıkladı. Zuckerberg, akışta tam ekran özelliğinin fotoğraflar için de yayına alınacağını duyurdu. 

Instagram, TikTok ile rekabet edebilmek adın tüm uygulamayı yeniden düzenliyor diyebiliriz. Bu anlamda geçmişte Adam Mosseri'nin TikTok ve Instagram hakkında yaptığı yorumu hatırlamakta fayda var. Twitter paylaşımında TikTok ve Youtube'u "Dev" olarak tanımlayan Mosseri, "sandığınızdan daha zayıfız" ifadesini kullanmıştı

Zira yalnızca Instagram değil, Facebook da TikTok'un kullanıcı tabanından rol çalmaya hazırlanıyor. Facebook, ana akışının, sayfalardan, içerik oluşturuculardan ve henüz takip etmediğiniz kişilerden önerilen içeriği vurgulayacak büyük bir tasarım değişikliği üzerinde çalışıyor

Her ne kadar şirket, çatı şirketinin ismini Meta olarak değiştirip, gözünü VR odaklı bir Metaverse'e çevirmiş olsa da; sosyal ağlar arasındaki rekabet hala Facebook uygulama ailesinin odak noktası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.