Microsoft, Paint uygulamasına yapay zeka özellikleri ekleyebilir

Paint'te yer alması planlanan yapay zeka özelliği, Bing'in Image Creator'ında kullanılan yapay zeka özelliğinin bir benzeri olacak.
Microsoft, Paint uygulamasına yapay zeka özellikleri ekleyebilir

Yapay zeka yarışının ön saflarında yer alan Microsoft, Windows 11'deki Paint uygulamasına yapay zeka özellikleri eklemeye odaklanıyor. Bu yeni özellikler kapsamında metne dayalı komutlarla bir kanvas üretmek de söz konusu. 

Windows Central'in aktardıklarına göre, Paint'te yer alacak yapay zeka özelliği aslında Bing'in Image Creator'ında kullanılan yapay zeka özelliğinin aynısı. Windows Central ekibi kaynaklardan edindikleri bilgilere dayanarak özelliğin nasıl göründüğüne dair bir örnek çizim oluşturdu. 

Bu çizime göre uygulamaya bir Magic Paint düğmesi ve komutları girebileceğiniz bir kenar çubuğu eklenecek. Komutlar aracılığıyla üretilen görselleri, üzerinde değişiklik yapmak üzere kanvasa aktarabileceksiniz. Bu paylaşımlara rağmen, şu an için özelliğin tam olarak nasıl çalışacağını kestirmek zor. 

Fotoğraflar, Kamera uygulaması ve Ekran Alıntısı Aracı'nda yapay zeka özellikleri 

Microsoft, Paint'in yanı sıra Fotoğraflar, Kamera uygulaması ve Ekran Alıntısı Aracı'na da yapay zeka özellikleri ekleyecek. Fotoğraflar uygulamasına eklenecek yapay zeka özelliği ile kullanıcılar, fotoğraftaki insanları ya da cisimleri tanımlayıp onları başka bölgelere kesip yapıştırabilecek.  

Kamera uygulaması ve Ekran Alıntısı Aracı'na ise optik karakter tanıma (OCR) teknolojisinin gelmesi bekleniyor. Böylece kullanıcılar her iki uygulama üzerinden görseldeki metinleri, kopyala-yapıştır yöntemiyle başka dosyalara aktarabilecek. 

Özelliklerin ne zaman yayına alınacağı ya da yayına alınıp alınmayacağı hala belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin tüm ürünlerine hızlıca yapay zeka özellikleri eklediğini düşünürsek, bu özelliklerin de kısa bir süre sonra hayatımızda yer etmeye başlayacağını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.