Sağlık girişimi Nursa, 80 milyon dolar yatırım aldı

Nursa, hastaneler ve sağlık kuruluşların ihtiyaç duydukları nitelikli hemşireleri hızlıca bulabiliyor.
Sağlık girişimi Nursa, 80 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Nursa, 80 milyon dolar yatırım aldı. Seri B yatırım turu, Drive Capital liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Pelion ve Kickstart katıldı. 2019 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı, yeni yatırımla birlikte 100 milyon dolara çıktı. Nursa, aldığı 80 milyon dolarlık yeni yatırımı, iş gücünü genişletmek ve pazar payını büyütmek için kullanacağını açıkladı.

Curtis Anderson tarafından faaliyete geçen platform aracılığıyla hastaneler ve sağlık kuruluşları, ihtiyaç duydukları nitelikli hemşireleri hızlıca bulabiliyor. Bu da hastaların daha hızlı ve etkili bir şekilde bakım almasını sağlıyor; ayrıca sağlık kuruluşlarının personel eksikliğini hızla gidermelerine yardımcı oluyor.

Nursa, sağlık kuruluşlarına vardiya düzenlemelerinde daha fazla esneklik sağlıyor. Yani ihtiyaca göre hızla hemşire bularak görevlendiriyor. Bir taraftan hemşirelere daha fazla iş fırsatı sunuyor. Böylece daha fazla nitelikli hemşirenin sağlık kuruluşlarında görev alması sağlanıyor.

Platform, sağlık hizmeti sağlayıcılarına kaynaklarını daha etkili bir şekilde yönetme imkanı veriyor. Daha fazla nitelikli hemşirenin ihtiyaç duyulan yerlerde olması, hastaların daha iyi ve daha güvenli bir şekilde bakım almasına yardımcı oluyor. 1.300'den fazla sağlık kuruluşuyla çalışan Nursa'nın bünyesinde 95 bin hemşire bulunuyor.

Covid-19 pandemisinden sonra sağlık sektöründeki personel eksikliği ve uygun hemşire bulma zorluğu ciddi bir sorun olarak ön plana çıktı. The American Hospital Association hastane personeli eksikliğini bir "ulusal acil durum" olarak nitelendirirken sağlık çalışanı eksikliğinin yıl sonuna kadar toplamda 1.1 milyonu bulacağını öngördü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.