Google Haritalar, elektrikli araç sahiplerine benzin istasyonlarını göstermeyecek

Elektrikli araç kullanıcıları, Android Auto için Google Haritalar'da, benzin istasyonları yerine şarj istasyonları görecek.
Google Haritalar, elektrikli araç sahiplerine benzin istasyonlarını göstermeyecek

Son dönemde elektrikli araç sahipliği ciddi oranda arttı. Hatta yapılan araştırmalar, globalde elektrikli araç satışlarının toplam araç satışları içinde yüzde 19'luk bir paya sahip olduğunu söylüyor. Ülkemizde hem araç fiyatlarının yüksek olması hem de regülasyonlar konusunda Avrupa ülkeleri ve ABD gibi yerlerden geride kalınması ne yazık ki elektrik araç sahiplik oranının payını düşürüyor. Ancak bu alanda, gerek ülkemiz bazında gerekse global olarak her geçen gün yeni bir çalışma karşımıza çıkıyor. 

Şimdi ise Google bu konuda ilginç sayılabilecek bir adım attı. Bu haftanın başlarında Google Haritalar'ın, Android Auto kullanan elektrikli araç sahipleri için ilgi çekici noktalar listesinde benzin istasyonlarının yerini değiştirdiği bildirildi. Google sözcüsü Pearl Xu, insanların navigasyon sırasında en alakalı bilgileri almalarına yardımcı olmak için, geçen yıl elektrikli araç sürücülerinin Android Auto için Google Haritalar'da, benzin istasyonları yerine şarj istasyonları için bir kısayol görmelerini sağladıklarını söyledi. 

Elektrikli araç sahipleri için Google Haritalar'da yapılan güncellemeler

Elektrikli araç sahipleri için Google Haritalar'da belli başlı güncellemeler de yapıldı. Bundan böyle Google Haritalar'da "elektrikli araç şarj istasyonları" araması yapıldığında, yakındaki istasyonlardaki şarj bağlantı noktalarının gerçek zamanlı kullanılabilirliğini görülebilecek. Şarj hızlarını görmek de mümkün hale getirildi. Artık 150 kilowatt veya daha yüksek şarj cihazlarına sahip istasyonları kolayca bulunabilecek, bu da birçok araç için 40 dakikadan daha kısa bir sürede depoyu doldurmak anlamına geliyor.

Haritalar, mevcut trafik, şarj seviyesi ve beklenen enerji tüketimi gibi faktörlere göre en iyi durağı önermeye de başlıyor. Ayrıca, süpermarket gibi yerlerde şarj istasyonları olduğunda arama sonuçlarında kullanıcıya gösterilecek. Son olarak elektrikli araca uygun fiş tipinin bulunduğu şarj istasyonlarını listeleme özelliğinin de platforma eklendiğini belirtelim.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu güncellemeler, Google Haritalar'ı Android Auto'da kullananlar için hayata geçirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.