4. nesil iPhone SE, Action Button, Face ID ve USB-C'ye sahip olabilir

Söylentilere göre, dördüncü nesil iPhone SE, iPhone 15 Pro'da gördüğümüz eylem butonu (action button) dahil olmak üzere yeni özelliklere kavuşacak.
4. nesil iPhone SE, Action Button, Face ID ve USB-C'ye sahip olabilir

4. nesil iPhone SE modelinin yenilenen tasarımı ile 2023 yılında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz ekim ayında sizlere aktarmıştık. Diğer iPhone modelleri ile karşılaştırıldığında uygun fiyatlı bir seçenek olan iPhone SE ailesinin yeni modeli ile ilgili yeni detaylar gündemde. 

Dördüncü nesil iPhone SE'nin, iPhone 15 Pro benzeri eylem butonu (action button) dahil olmak üzere yeni özelliklere kavuşacağı gündeme getirildi. Konuyla ilgili gelişmeler, Unknownz21 isimli kullanıcı tarafından paylaşıldı. 

Unknownz21, aynı zamanda bu haftanın başlarında 4. nesil ‌iPhone SE‌'nin bir iPhone 14‌ türevi olarak konumlanacağını ifade etti. Bu kapsamda cihazda USB-C girişi de yer alacak. Böylece Lightning girişi ilk kez iPhone SE‌'den kalkmış olacak. Buna ek olarak cihazda Face ID olacağı konuşuluyor. 

Cihazın eylem butonu (action button) sunması,  iPhone SE ile iPhone 15 ve iPhone 15 Plus arasında net bir fark yaratabilir. Bununla birlikte iPhone SE'nin ayrıca mevcut modelde de gördüğümüz üzere tek arka kamerasını koruyacağı ifade ediliyor. 

Bu arada bu haftanın başında üreticiler, Apple'dan sipariş almak üzere Dördüncü nesil iPhone SE'nin OLED ekran panelleri için teklif vermeye başladı. Mevcut modellerde LCD ekran kullanıldığını düşünürsek, OLED ekranların cihazın kalitesini artıracağını söyleyebiliriz. 

Son olarak yeni nesil iPhone SE cihazlarının Apple'ın 5G modemine sahip olacağı konuşulmakta. Dördüncü nesil iPhone SE'nin 2025 yılından önce ürünün piyasa sürülmesi beklenmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.