4. nesil iPhone SE, OLED ekran kullanabilir

Diğer iPhone modelleri ile karşılaştırıldığında uygun fiyatlı olması ile dikkatleri çeken iPhone SE ailesinin yeni modeli, OLED ekran ile karşımıza çıkabilir.
4. nesil iPhone SE, OLED ekran kullanabilir

4. nesil iPhone SE modelinin yenilenen tasarımı ile 2023 yılında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Diğer iPhone modelleri ile karşılaştırıldığında uygun fiyatlı olması ile dikkatleri çeken iPhone SE ailesinin yeni modeli ile ilgili çeşitli detaylar karşımıza çıktı.

The Elec tarafından şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bir habere göre 4. nesil iPhone SE modelinin ekranlarını Çin merkezli BOE (Beijing Oriental Electronics) üretecek. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz aylarda BOE'nin iPhone 15 ailesinin ekranlarını üretebileceği de konuşulmuştu.

iPhone 15 ailesinin ekran üretimini Samsung ve LG'ye kaptıran BOE, 4. nesil iPhone SE modeli için Apple ile anlaşmış görünüyor. Raporda yer alan bilgilere göre 4. nesil iPhone SE modeli için 20 milyon OLED ekran üretilecek.

4. nesil iPhone SE modeli, geçtiğimiz yıllarda iPhone 13 ve iPhone 14 modellerinde kullanılan OLED ekranları kullanacak. Yenilenen bir tasarım ile karşımıza çıkması beklenen 4. nesil iPhone SE, ince çerçevelere sahip olacak ve 6,1 inç büyüklüğünde OLED bir ekran kullanacak.

Hatırlatmak gerekirse 3. nesil iPhone SE modeli, 4,7 inçlik bir ekran boyutuna sahip. Daha büyük bir ekran kullanacak olan 4. nesil iPhone SE, iPhone 13 ve 14 modellerine oldukça benzeyecek.

5G desteğine sahip olması beklenen 4. nesil iPhone SE modelinin A serisi bir işlemci ile birlikte gelmesi de hedefleniyor. 4. nesil iPhone SE modelinin tam olarak ne zaman tanıtılacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyot.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.