Elon Musk, Twitter mesajlarını uçtan uca şifreli hale getireceklerini açıkladı

Elon Musk, Twitter'da uçtan uca şifreli mesajlaşma özelliğinin bu ay kullanıma sunulacağını söyledi. Ayrıca mesajlara herhangi bir emoji ile tepki verilebileceği açıklandı.
Elon Musk, Twitter mesajlarını uçtan uca şifreli hale getireceklerini açıkladı

Her geçen gün Elon Musk'ın Twitter ile ilgili yeni planlarına şahit oluyoruz. Twitter'ı satın aldığından bu yana aklına gelen herhangi bir yeniliği platforma entegre eden Musk, şimdi de Twitter mesajlarını uçtan uca şifreli hale getireceklerini açıkladı. Musk'ın bu isteğinin arkasında, Twitter'ı daha güvenilir bir platform haline dönüştürme isteği bulunuyor. 

Bu kapsamda Elon Musk, geçtiğimiz günlerde uçtan uca şifreli mesajlaşma özelliğinin bu ay kullanıma sunulacağını söyledi. Bunun yanı sıra kullanıcıların, ayrıca bireysel mesajlara cevap verirken herhangi bir tepki emojisi kullanma imkanına da sahip olacakları bilgisi de paylaşıldı. Şu anda, kullanıcılar mesajlara tepki olarak yalnızca yedi emoji arasından seçim yapabiliyor. Yani kısa bir süre sonra emoji seçeneğinin artırılması hedefleniyor. 

Mesajların uçtan uca şifrelenecek olması, söz konusu mesajların kimse tarafından okunamayacağı anlamına geliyor. Bu özellik halihazırda aktif olarak kullandığımız WhatsApp, iMessage ve Signal gibi uygumalarda mevcut. Kısacası birçoğumuz uçtan uca şifrelemeye aşinayız. Musk'ın yapmak istediği bunu bir sosyal medya platformuna entegre etmek.

Peki, Twitter mesajlarımızı kim okuyor ve bu mesajları uçtan uca şifreleme ile kimden gizleyebiliriz? Aslında sorunun cevabı oldukça basit, sizin dışınızda herkes. Zira Twitter hesabınıza hiçbir yerden erişim olmasa bile aslında Twitter çalışanları potansiyel olarak platformdaki doğrudan mesajların içeriğini okuyabiliyor. Şifrelemenin yalnızca bireysel mi olacağı, yoksa grup sohbetlerini de kapsayıp kapsamayacağı henüz belirsiz. Aynı zamanda bu özelliğin kişinin seçimine bırakılıp bırakılmayacağı da bilinmiyor. 

Twitter, 2018 yılında da uçtan uca şifreli mesajlar ile ilgili çalışmalar yapmış, ancak bu çalışmaları daha sonra rafa kaldırmıştı. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.