Google'ın yapay zeka destekli arama özelliğine görsel ve video içerikler ekleniyor

Kullanıcılar, yapay zeka destekli arama özelliği Generative Search Experiment'e görsel ve video içeriklerin eklenmesiyle artık daha kapsamlı ve etkileşimli sonuçlara ulaşabilecek.
Google'ın yapay zeka destekli arama özelliğine görsel ve video içerikler ekleniyor

Google, yapay zeka destekli arama özelliği olan Generative Search Experiment'e (SGE) görsel ve video içeriklerinin ekleneceğini duyurdu. Yani kullanıcıların aramaları sadece metin tabanlı sonuçlarla sınırlı kalmayacak. Eklenecek olan video ve görsel desteği ile birlikte kullanıcılar, yaptıkları aramalar ile ilgili görsel ve etkileşimli içeriklere ulaşma imkanı bulacak.

Google, SGE tarafından önerilen bağlantılara yayın tarihlerini de ekledi. Google bunun nedenini  "Web sayfalarından alınan bilgilerin ne kadar yeni olduğunu daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için her bir bağlantıya yayınlanma tarihlerini ekledik" ifadelerini kullanarak açıkladı.

Şirket, Mayıs ayındaki I/O konferansında duyurduğu SGE'yi denemek için Search Labs’in erişimine açmıştı. Artık kullanıcılar, yapay zeka destekli arama özelliğini test etmek için Search Labs üzerinden kayıt olabilecek. Daha sonra iOS ve Android'deki Google uygulaması veya masaüstündeki Chrome üzerinden erişebilecek

Google, farklı ürünler aracılığıyla üretimsel yapay zeka alanında çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz aylarda Bard ile birlikte üretimsel yapay zeka çözümleri pazarına giriş yapan Google, üretimsel yapay zeka çözümlerini başka araçları için de kullanıma sunmayı hedeflediği konuşuldu.

Axios tarafından paylaşılan bir rapora göre Google, popüler çözümlerinden olan Google Asistan'ı Bard benzeri bir üretimsel yapay zeka ile güçlendirecek. Şu an için Google Asistan'ın üretimsel yapay zeka teknolojisi ile birlikte ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.