Twitter'ın App Store'daki adı X oldu

Bundan böyle, Apple'ın uygulama mağazası App Store'da Twitter'ı arayanların "X" yazması yeterli olacak. 
Twitter'ın App Store'daki adı X oldu

Twitter, geçtiğimiz haftalarda yeniden markalanmaya gitmiş, bu kapsamda "X" adını ve logosunu almıştı. Kullanıcılar açısından oldukça radikal olan bu karar sonrasında, Twitter markasının da yavaş yavaş tarihin tozlu sayfalarına karışacağı anlaşılmıştı. Twitter ismini geride bırakmak için bir adım da Apple'dan geldi. Bundan böyle Apple'ın uygulama mağazası App Store'da Twitter'ı arayanların "X" yazması yeterli olacak. 

Android cihazlar için uygulama mağazası Google Play Store'da ise X ismi ile ilgili bir sıkıntı yaşanmamıştı ve burada Twitter uygulaması X olarak yeniden markalaştırılmıştı.

Apple'ın buna izin vermesi fazlasıyla ilginç, çünkü normalde App Store'da tek harflik isme sahip uygulamalar listelenmiyor. Apple, muhtemelen Elon Musk ile olan ilişkisini sağlam tutmak istediği için böyle bir istisna yaptı. Geçtiğimiz yılın sonlarında Musk, Apple'ı Twitter uygulamasını mağazadan kaldırmakla tehdit etmekle suçlamıştı. Elon Musk daha sonra Apple CEO'su Tim Cook ile görüştükten sonra bunun basit bir yanlış anlama olduğunu söylemişti

Twitter'ın X olarak yeniden markalaşmasının yanı sıra şirketin yeni sloganı da, kulağa tıpkı bir hard rock şarkısı ismi gibi gelen "Blaze your glory" olarak açıklandı. 

Bu arada Twitter isminin tarihin tozlu sayfalarına doğru gönderilmesinden sonra "retweet", "tweet" gibi isimlerin yerini de "repost" ve "post" aldı. Son olarak hem Twitter.com hem de X.com uzantılarının kullanıcıları aynı platforma yönlendirdiğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.