İç mimari tasarım uygulaması: Homster

Girişim, müteahhit ya da emlak danışmanı gibi müşterilerin, sattıkları konutları daha kısa sürede ve daha yüksek fiyata satmalarına yardımcı olacak.
İç mimari tasarım uygulaması: Homster

Homster, kurucu ortaklar Barış Bal ve Arda Kaya tarafından 2022 yılında ABD'de bir Delaware C-Corp olarak hayata geçirildi. Homster ekibi, son 2 senede, "tam otomatik iç mimari tasarım uygulaması" geliştirdiklerini belirtti. Şirket, yine geçtiğimiz sene bu teknolojinin ABD Patent Ofisi USPTO tarafında patent başvurusunu tamamladı. Homster, pek çok potansiyel uygulama alanı olan bu teknolojiyi ilk olarak "emlak sahneleme" alanına pozisyonlandırdı.

Çok yakında satışlarına başlayacağı emlak sahneleme servisi sayesinde girişimin müşterileri, sadece kat planlarını kullanarak, dakikalar içerisinde konutlarının sanal turlarını, farklı iç mimari stil opsiyonları ile birlikte alabiliyor.

Servisin değer önerisi, özellikle inşaatı tamamlanmamış ya da henüz başlamamış konutlarını satan müteahhit ya da emlak danışmanı gibi müşterilerin, sattıkları konutları daha kısa sürede ve daha yüksek fiyata satmalarına yardımcı olmak.

4 milyon dolar değerleme üzerinden Pre-Seed yatırım turunu yakın zamanda tamamlayan şirketin ekibinde, şu anda kurucu ortaklar dışında 3 geliştirici ve 1 iç mimar yer alıyor. Homster'ın ABD'de patent başvurusu yapılan yazılım altyapısını şu anki haline getirmesi ise 2 yılını aldı. Ekip, ürünü geliştirirken hazır bir altyapı kullanılmadığını da belirtiyor. 

Girişimin Enterprise satışları, temmuz ayı içerisinde başlayacak. Küresel pazarda faaliyet gösterecek olan Online Self-Service platformu ise ağustos ayı içerisinde hazır olacak. Girişimin rakipleri, iç mimari tasarım sağlayan ve manuel dizayn metodları kullanan prodüksiyon firmaları olarak öne çıkmakta. Homster ekibi, rakiplerinden farkını şu ifadelerle aktarıyor: 

Homster olarak sahip olduğumuz iç mimari dizayn otomasyonu teknolojisi bize rakiplerimizle karşılaştırıldığında yüzde 99'luk bir maliyet ve 1000'lerce katlık bir hız avantajı sağlarken, bir yandan da bizim için "Real-Time Hyper-Personalization" yani gerçek zamanlı kişiselleştirmeyi mümkün kılıyor.

Buna göre dizaynlarımız, her bir konut alıcısının stil ve yaşam tercihlerine göre gerçek zamanlı olarak kişiselleştiriliyor. Bunun yanında piyasada hakim olan statik sanal turların aksine Homster, kullancının ilgilendiği konutu istediği her nokta ve açıdan deneyimleyebildiği "walk-around" turlar sunuyor.

Önümüzdeki aylarda satışların başlaması ile birlikte girişim, müşterilerine aylık ve yıllık abonelik seçenekleri sunmaya başlayacak. Girişimin gelecek planları ise şu şekilde: 

Bu yıl içerisinde oluşturacağımız güçlü satış metrikleri ile birlikte, 2024'ün ilk çeyreğinde ABD odaklı yapacağımız Seed round sonrasında, operasyonumuzun önemli bir bölümünün ABD'ye taşınmayı planlıyoruz. Sonrasında hem emlak sahneleme, hem de home decor perakendesi ve iç mimari danışmanlık servisleri ile ölçeklenmemize devam etmeyi planlıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.