British Museum, The Sandbox ile Metaverse'e adım atıyor

British Museum, koleksiyonlarını yansıtan ve üç boyutlu sürükleyici yeni deneyimler sunan NFT koleksiyonları yayınlamayı planlıyor. British Museum, aynı zamanda The Sandbox'ta kendi 3 boyutlu alanını oluşturacak. 
British Museum, The Sandbox ile Metaverse'e adım atıyor

İngiltere'nin köklü müzelerinden British Museum, Ethereum tabanlı metaverse odaklı oyun girişimi The Sandbox ile kurduğu iş ortaklığı kapsamında müzenin lisans ortağı LaCollection ile birlikte NFT koleksiyonları oluşturmayı planlıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre, bu NFT koleksiyonları British Museum koleksiyonlarının derinliğini ve genişliğini yansıtırken, üç boyutlu sürükleyici yeni deneyimler sunacak. British Museum, aynı zamanda The Sandbox'ta kendi 3 boyutlu alanını oluşturacak. 

The Sandbox COO'su ve kurucu ortağı Sebastien Borget yaptığı açıklamada, bu iş birliğinin The Sandbox oyuncuları için harika bir fırsat olduğunu vurguladı. Dünyanın neresinde olursa olsun oyuncular, British Museum'un sunduğu tarihi, sanatsal ve kültürel eserlere erişebilecek. 

Bu yeni adım ile birlikte British Museum, koleksiyonunu paylaşmanın yenilikçi yollarını keşfetmeye ve yeni hedef kitlelere ulaşmaya hazırlanıyor. 

Bu arada The Sandbox iş birliği, British Museum'un Web3 alanında attığı ilk adım değil. Hatırlarsanız, British Museum, ilk olarak Hokusai koleksiyonu ile NFT dünyasına adım atmıştı.  LaCollection ve British Museum iş birliğinde 200'den fazla Hokusai NFT eseri satışa sunulmuştu. Bu kapsamda Hokusai'nin orijinal eserleri açık artırmayla satılırken, NFT'ler ise sabit fiyatlarla satışa açılmıştı.  

British Museum'un yakın zamanda gerçekleşen NFT satışında ise Venedik doğumlu ressam Giambattista Piranesi'nin British Museum koleksiyonunda yer alan 20 kalem ve tebeşir çizimi yer aldı. 

The Sandbox ise geçtiğimiz yıl NFT profil resmi projesi World of Women'a adanmış bir oyun içi müzenin oluşturulduğunu duyurmuştu. Bu müze, platformun beş yıllık ve 25 milyon dolarlık WoW Vakfı oluşturma girişiminin bir parçası olarak konumlanmakta. 

İlk olarak 2022'nin Haziran ayında Türkiye pazarına açılmak için adım atan The Sandbox, ülkemizde de sanat faaliyetlerini destekledi. Geçtiğimiz aylarda NFT Biennial ile iş birliği yapan The Sandbox, X MEDIA ART MUSEUM by DasDas’da Voxel Art destekli metaverse deneyimine imza atmıştı. İş birliği kapsamında NFT Biennial, dünyanın farklı bölgelerinden 10 sanatçının The Sandbox 3D editörü VoxEdit kullanarak oluşturduğu "Siber-Mit: İnsan Sonrası Çağ Tanrıçası" temalı Voxel Art eserlerinden oluşan bir sergiye ev sahipliği yaptı.

Bu arada The Sandbox'ın Türkiye'de de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olduğunu ekleyelim. Sebastien Borget, 2022'nin Kasım ayında kendisiyle yaptığımız röportajda Türkiye'nin önceki sezonda ilk 5 yer aldığını dile getirmişti

Son olarak The Sandbox'ın 2022'nin aralık ayında kripto kışına rağmen 1.66 milyon dolar değerinde sanal arsa satışına imza atmasıyla gündeme geldiğini hatırlatalım. Şirketin kültürel alanda attığı bu adımlar, platformdaki içerik çeşitliliğini artırırken, etkileşim seviyesini de yukarı taşıyabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.