The Sandbox 1.66 milyon dolar değerinde sanal arsa satışına imza attı

Söz konusu satış, $SAND'in 641 milyon milyon dolarlık piyasa değerine ulaşmasını sağladı.
The Sandbox 1.66 milyon dolar değerinde sanal arsa satışına imza attı

Kripto kışına rağmen, The Sandbox, 1.66 milyon dolar değerindeki sanal arsayı (LAND) satmayı başardı. 22 Kasım'dan itibaren 1.900 adet sanal parseli satışa çıkaran The Sandbox, satışı tamamladı. Bu süreçte şirketin iki arsa (LAND) koleksiyonu daha çıkararak onların da satışını tamamladığını belirtelim. 

Söz konusu satış, $SAND'in 641 milyon milyon dolarlık piyasa değerine ulaşmasını sağladı. Bu değer, kriptonun zirveye ulaştığı dönemdeki değerden daha düşük olsa da; DappRadar verilerine göre 530 aktif cüzdanı bulunan bir şirket için çok önemli bir adım. 

Hatırlarsanız The Sandbox COO'su Sebastien Borget Webrazzi'ye verdiği röportajda, cüzdan sayısının kullanıcı aktivitesi için tek kriter olmadığını vurgulamıştı: 

Örneğin gerçek dünyada bir alışveriş merkezine gidersek oradaki insanların varlığı için yalnızca ödemeleri saymayız. Gerçekte, insanlar şimdiden bu deneyimlerde günde 20 - 30 dakika geçiriyor. Avatarlarına bağlanıp, sosyalleşiyor, görevleri tamamlıyor, sohbet ediyor veya diğer aktivitelerle ilgileniyor. 

Arsa satışları, kullanıcıların The Sandbox'ın metaverse vizyonuna inanmaya devam ettiğini gösteriyor. Satışlarda The Sandbox'ın operasyonlarını yeni ülke ve bölgelere yaymasının etkisi de mevcut. Borget, yaptığı açıklamada  "Türkiye, Dubai, Güney Kore ve Hong Kong gibi ülkelerin metaverse'e katılım gösterme heyecanını hissedebiliyorsunuz." ifadesini kullandı. 

LAND ikincil satışları ve yatırım getirisi 

Blockchain Research Lab'in The Sandbox LAND satışları üzerine yaptığı araştırmaya göre LAND fiyatları konsolide oldu. Facebook'un çatı şirketinin adını Meta olarak değiştirmesinin ardından metaverse hype'ının zirveye ulaşırken, LAND'in de fiyatı fırladı.

2022'nin Ocak ayında LAND, parsel başına yaklaşık 12 bin dolara ulaşarak zirve yaptı. Ardından gelen kripto çöküşü sırasında Kasım ayında LAND, parsel başına yaklaşık 2 bin dolar ila 2 bin 200 dolar arası fiyatlara düştü. Bu fiyat, piyasa rallisinin başlangıcında olduğundan daha yüksek. Bu da bizlere kullanıcıların,  LAND'ı bir varlık sınıfı veya yatırım olarak gördüğünü göstermekte. 

Yatırım getirisi açısından değerlendirildiğinde; 2022'de yaklaşık 10 bin LAND parseli ikincil satışlarla yeniden satıldığını ve satıcıların ortalama yüzde 109 getiri sağladığını görüyoruz. İkincil satışların yarısından azı zarar yarattı ve medyan getiri yüzde 15 olarak öne çıktı. Araştırmaya göre elinde uzun vadeli olarak LAND bulunduranlar, getiri gördü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.