Uydu teknolojisi girişimi Leaf Space, 20 milyon euro yatırım aldı

Leaf Space, uydu operatörlerinin uzay araçları ile iletişim kurmasını sağlıyor.
Uydu teknolojisi girişimi Leaf Space, 20 milyon euro yatırım aldı

Uydu teknolojisine odaklanan Leaf Space, 20 milyon euro yatırım aldı. İtalya merkezli şirketin yatırım turuna CDP Venture Capital Sgr ve Neva Sg liderlik etti. Leaf Space'in yatırım turunda SIMEST ve Digital Transition Fund, RedSeed Ventures, Primo Space, and Whysol Investments yer aldı. Yeni yatırımın yanı sıra European Investment Bank de şirkete 15 milyon euro risk sermayesi sağlamayı taahhüt etti.

Şirket, yeni yatırımı birçok alanda kullanacağını açıkladı. Leaf Space, bu kapsamda küresel uydu yeryüzü istasyonu ağına yeni yerler eklemeyi amaçlıyor. Uzaktan algılama uyduları için yeni frekanslar desteklemeyi hedefliyor. Faaliyetlerini ölçeklendirmek için yeni yetenekler işe almayı planlıyor.

Jonata Puglia ve Giovanni Pandolfi Bortoletto tarafından kurulan şirket, 2014 yılında faaliyete geçti. Şirket, uydu operatörlerinin uzay araçları ile iletişim kurmasını sağlıyor. Bunun için global olarak dağıtılmış bir yeryüzü istasyonu ağı işletiyor.

Bu ağ, uydu operatörlerine, uzay araçlarının Telemetri, Takip ve Komuta (TT&C) işlemlerini gerçekleştirmeleri ve yük verilerini iletmeleri için kolay kullanımlı bir arayüz ve otomatik planlama yazılımı aracılığıyla iletişim sağlıyor. Şirket, hem İtalya hem de ABD'de faaliyet gösteriyor. Şirket, bu hizmetlerini dünya genelindeki uydu operatörleri ve uzay araştırma projeleri gibi müşterilere sunuyor. Leaf Space, şu anda yaklaşık 80 uydunun uzay araçları ile iletişim kurmasına yardım ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.