Walmart, Tiger Global'ın Flipkart'taki hisseleri için 1.4 milyar dolar ödedi

Flipkart'ın çoğunluk hissesine sahip olan Walmart, Tiger Global'ın Flipkart hisselerini satın almak için 1,4 milyar dolar ödedi.
Walmart, Tiger Global'ın Flipkart'taki hisseleri için 1.4 milyar dolar ödedi

Flipkart'ın çoğunluk hissesine sahip olan Walmart, Tiger Global'ın Flipkart hisselerini satın almak için 1,4 milyar dolar ödedi. Söz konusu anlaşma, Flipkart için yaklaşık 35 milyar dolarlık bir değerlemeyle gerçekleşti. Şirketin 2021'deki değeri ise neredeyse 38 milyar dolardı

Tiger Global, Flipkart'ta yüzde 4'lük hisseye sahipti

Bu yılın başlarında Flipkart'ın ilk destekçilerinden olan özel sermaye şirketleri Accel ve Tiger Global'ın şirketteki kalan hisselerini Walmart'a satmak için görüşmeler yaptığını bildirmişti. 2018 yılında Flipkart'ın yüzde 77 hissesi için 16 milyar dolar ödeyen Walmart, geçen yıl itibarıyla firmada yüzde 72 paya sahipti. Tiger Global ise son işlemden önce Flipkart'ta yüzde 4'lük bir hisseye sahipti.

Konuya aşina kişilere göre Flipkart, Tiger Global'ın 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı tek Hintli girişim. Flipkart'ın ilk yatırımcılarından biri olan ABD'li yatırım devi, bugüne kadar Hindistan merkezli girişimlere toplamda 6 milyar doların üzerinde yatırım yaptı.

Walmart sözcüsü, "Flipkart'ın geleceğine olan güvenimizi koruyoruz ve Hindistan'daki fırsat konusunda bugün ilk yatırım yaptığımız zamankinden bile daha olumluyuz" dedi. 

Flipkart ise 2021'de aldığı 3.6 milyar dolarlık yatırımı büyük ölçüde tüketti ve şimdi başka bir yatırım turuna ihtiyaç duyuyor. Flipkart'ın bir sonraki tur için gereken finansmanın çoğunluğunu sağlamak üzere Walmart ile anlaşması bekleniyor. 2021'deki yatırım, GIC, Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments), SoftBank Vision Fund 2 ve Walmart'ın ortak liderliğinde gerçekleşmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.