İlk büyük güncellemesini alan Threads'e yeni özellikler geldi

Kullanıcılar, takip edenlerin görünebildiği takipçi sekmesi, takip edilmeyen kullanıcılara abone olabilme, hareketler akışının yüklenme süresinin iyileştirilmesi ve çeviri özellikleri dahil olmak üzere pek çok yenilik ile tanıştı
İlk büyük güncellemesini alan Threads'e yeni özellikler geldi

Meta'nın Twitter rakibi uygulaması Threads, dün ilk büyük güncellemesini gerçekleştirerek platformuna yeni özellikler ekledi. Threads uygulamasının en büyük eksikliklerinden biri kullanıcıların sadece takip ettikleri kişilerin içeriklerini görebileceği bir akış sayfasının olmaması. 

Yeni gelen özellikler arasında "Follows Tab" isimli bir özellik yer alsa da bu özellik tahmin edildiği gibi sadece takip ettiklerinizi gösteren bir akış sayfası değil. Threads tarafından sunulan Follows Tab, sadece sizi yakın zamanda takip eden hesapları gösteriyor.

Threads'e gelen diğer yeni özellikler arasında ise takip edilmeyen kullanıcılara abone olabilme, hareketler akışının yüklenme süresinin iyileştirilmesi ve çeviri özellikleri dahil olmak üzere pek çok yenilik yer alıyor.

Instagram'da yazılım mühendisi olarak çalışan Cameron Roth, Threads'in yeni özelliklerinin listesini paylaştı. Bu listede, dokunulabilir reposter etiketleri (tappable reposter labels) ve Instagram takipçileri listesini açma (open the IG followers list) özellikleri de yer alıyor. Paylaşılan listeye göre ayrıca Threads'de çeşitli hataların düzeltilmesi de söz konusu oldu. 

Yeni özelliklere erişebilmek için uygulamayı yeniden başlatmanız gerekiyor. Eğer bu işlemin ardından hala güncellemelere erişemiyorsanız, özelliklerin herkese açılmasını beklemeniz gerekebilir. 

Instagram'ın Threads uygulamasının 5 gün içinde 100 milyon kullanıcıyı geçtiğini sizlere aktarmıştık. Dün paylaştığımız habere göre Threads kullanıcıları uygulamada daha az vakit geçirmeye başladı. 7 Temmuz tarihinde 49 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısı, 14 Temmuz'da 23.6 milyona düştü. En yüksek etkileşimin görüldüğü ABD'de kullanım süresi günde 21 dakikadan, günde yaklaşık 6 dakikaya düştü. 

Threads, hızlı büyümesini Twitter kullanıcılarının yeni bir platforma ihtiyaç duymasına ve Instagram'ın kullanıcı tabanına borçlu. Ancak ürün açısından ele alındığında uygulamanın algoritma tabanlı bir akış dahil olmak üzere temel özelliklerden yoksun olması, kullanıcıların uygulamada daha az vakit geçirmesiyle sonuçlanıyordu. Görünen o ki; Meta ekibi de bu durumun farkında. Bakalım yeni özellik seti, kullanıcıları platformda tutmaya yetecek mi? 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.