Yapay zeka ile hasar tespiti gerçekleştiren Tractable, 65 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli girişim, E serisi yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 65 milyon dolarlık E serisi yatırım turu, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka ile hasar tespiti gerçekleştiren Tractable, 65 milyon dolar yatırım aldı

60 milyon dolar yatırım alan Tractable'ın değerlemesinin 1 milyar dolar barajını aştığını 2021 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Aradan geçen 2 yıllık sürecin ardından yeni bir yatırım ile karşımıza çıkan Londra merkezli girişim, E serisi yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

65 milyon dolarlık E serisi yatırım turu, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, SoftBank haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Insight Partners ve Georgian da katıldı. Gerçekleşen yatırım ile birlikte SoftBank'tan Nahoko Hoshino'nun Tractable yönetim kuruluna katıldığını da ekleyelim.

Alınan 65 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Tractable girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 185 milyon dolara ulaştı. Girişimin güncel değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

2014 yılında Adrien Cohen, Alexandre Dalyac ve Razvan Ranca tarafından Londra'da kurulan Tractable, araba kazaları ve doğal afetler gibi olaylarla ilgili sigorta süreçlerini hızlandırmak için hizmet sunuyor. Hasar tespit sürecini 10 kata kadar hızlandırmayı hedefleyen girişim, yapay zeka teknolojilerinden faydalanıyor.

Hasar alan araç ve binaların aldıkları hasarı yapay zeka teknolojisi ile birlikte hızlı bir şekilde tespit edebilen Tractable, aldığı yatırımı computer vision teknolojisini geliştirmek için kullanacak. Tractable tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yılda 7 milyar dolarlık tazminat talebini işliyor. Tractable'ın büyük sigorta şirketleri ile iş birliği içinde çalıştığını da ekleyelim. Tractable'ın müşterileri arasında Aviva, Geico ve Admiral gibi önemli markalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.