Netflix, profilleri mevcut bir hesaba aktarmaya izin vermeye başladı

Netflix kullanıcıları, bugünden itibaren bir profili mevcut bir hesaba aktarabilecek. Bundan önce profil transferi için yeni bir hesap oluşturmak gerekiyordu.
Netflix, profilleri mevcut bir hesaba aktarmaya izin vermeye başladı

Netflix, geçtiğimiz yıl profil transferi özelliğini yayına almıştı. Şirketin bu özelliği, kişiselleştirilmiş önerileri, görüntüleme geçmişini, Listem kısmını, kayıtlı oyunları ve diğer ayarları yeni bir hesaba taşımaya olanak tanıyordu. Burada önemli olan nokta, tüm bu bilgilerin yalnızca "yeni bir hesaba" taşınabiliyor olmasıydı. Şirket, şimdi profil transferi özelliğinin kapsamını genişletti. Yani artık halihazırda mevcut bir hesaba profilleri aktarmak mümkün hale getirildi.

Ekim ayından bu yana, Netflix kullanıcıları mevcut profilleriyle yeni bir hesap oluşturabiliyordu. Şimdi, herhangi bir ayrılık, evi terk etme gibi bir durum yaşandığında, Netflix hesabınızı da alıp gidebilmek için gereken yeni hesap oluşturma durumu, rafa kalktı.

Netflix, bunun çok talep edilen bir özellik olduğunu belirtiyor. Şirket, profil transferi özelliğini, şifre paylaşımına yönelik baskısını genişletmeden önce yayına almıştı. Aynı evde yaşamayanların aynı hesabı kullanamamaları, birçok kişinin hesaplarını ayırmasına neden oluyor, bu yüzden profil transferi özelliği gerekli bir hâl alıyor. 

Netflix'te bir profil transferinin nasıl yapılacağını öğrenmek için buraya göz atabilirsiniz.

Şubat ayında Netflix, kendileriyle birlikte yaşamayan arkadaşlarının ve ailelerinin hesaplarını kullanmaya devam etmelerine izin vermek için Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya'daki kullanıcılardan ekstra ücret almaya başladı. Şirket, hesap paylaşım ücretlerini mayıs ayında ABD'ye genişletti. Ülkemizde şu anda şifre paylaşımına bir engel bulunmasa da bu özelliğin kısa bir süre sonra bizde de aktif edilmesi olası. 

Şifre paylaşımı engelleme, kullanıcılar için sıkıntılı olsa da Netflix kullanıcı sayısının arttığını söylüyor. Netflix'in haklı olup olmadığını ise yeni çeyrek sonuçları açıklandığında öğreneceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.