Netflix'in şifre paylaşımına yönelik kısıtlamaları platformun kullanıcı sayısını artırdı

Antenna'ya göre, Netflix için günlük ortalama kayıt sayısı 73 bine ulaşarak, önceki 60 günlük ortalamaya göre yüzde 102 artış gösterdi.
Netflix'in şifre paylaşımına yönelik kısıtlamaları platformun kullanıcı sayısını artırdı

Netflix'in şifre paylaşımını engellemesine dair haberler uzun bir süredir gündemde. Bu uygulama, şu anda Türkiye'de olmasa da birçok ülkede kullanıcıların diğer kişilerle şifre paylaşmasının önünde bir engel oluşturuyor. Söz konusu uygulama kullanıcılar için can sıkıcı olsa da şirket, bu özelliğin geri dönüşlerinden memnun olduğunu dile getiriyor. Halihazırda paylaşılan veriler de Netflix'in bu memnuniyetini doğruluyor. 

Mayıs ayı sonlarında ABD'deki kullanıcılarını da yeni şifre paylaşım politikası konusunda uyaran Netflix, veri sağlayıcısı Antenna'nın hizmeti takip etmeye başlamasından bu yana ABD'deki müşterilerinin yoğun bir şekilde platforma kayıt yaptırdığı günler yaşadı. Antenna'nın raporuna göre, bu süre zarfında Netflix iki günde yaklaşık 100 bin günlük kayıt sayısını gördü.

23 Mayıs'ta Netflix, üyelerine paylaşım kurallarını değiştirdiğine, yani hesapların yalnızca aynı hane içinde paylaşılacağına dair e-postalar göndermeye başladı. Şirket, o tarihten bu yana kullanıcılarına gönderdiği e-postada "Netflix hesabınız sizin ve aynı evde birlikte yaşadığınız kişiler içindir" ifadesini kullanıldı. 

Kaynak: Antenna

Yeni politikanın bir parçası olarak, kullanıcıların şifrelerini ev halkı dışında kullanan kişilerle paylaşması için iki seçeneği bulunuyor. Ya profili hane dışındaki kişiye devredecek ve böylece kişi kendi başına ödeyeceği yeni bir üyelik başlatabilecek ya da üye hane dışındaki kişi başına ayda 7,99 dolar ekstra ücret ödeyecek. Antenna'ya göre, e-postanın yayınlanmaya başlamasından bu yana, Netflix'e günlük ortalama kayıt sayısı 73 bine ulaşarak, önceki 60 günlük ortalamaya göre yüzde 102 artış gösterdiği de paylaşılanlar arasında.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Netflix'in şifre paylaşımını engellemesinin ülkemiz için ne zaman aktif edileceği henüz belli değil. Ancak görünen o ki şirket bu uygulamadan oldukça memnun.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.