Netflix, Profil Transferi özelliğini yayına aldı

Profil Transferi (Profile Transfer) adı verilen özellik, kişiselleştirilmiş önerileri, görüntüleme geçmişini, Listem kısmını, kayıtlı oyunları ve diğer ayarları yeni bir hesaba taşımaya olanak tanıyor.
Netflix, Profil Transferi özelliğini yayına aldı

Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin fiyatının 6.99 dolar olduğunu ve bu modelin, ilk olarak 12 pazarda kullanıma açılacağını geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Söz konusu modeli 1 Kasım'da, yeni planı ilk deneyenler Kanada ve Meksika aboneleri olacak. Model, 3 Kasım'da ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Brezilya'ya sunulacak. İspanya ise 10 Kasım'da bunu deneyimleyen son ülke olacak.

Ayrıca Netflix'in, aynı evde yaşamayan ve aynı hesabı kullanan müşterilerinden ekstra ücret almaya hazırlandığını; hatta bu kapsamda bazı pilot ülkelerde test yapmaya başladığını da aktarmıştık. Ülkemizde, aynı evde yaşamayan ancak aynı hesabı kullananlardan ne zaman ekstra ücret alınacağı belli olmasa da Netflix'in yayına aldığı yeni bir özellik, bu sistemin kısa bir süre sonra daha fazla ülkede aktif olacağını kanıtlıyor.

Şirketin kendi blogu üzerinden paylaştığı bilgilere göre Profil Transferi (Profile Transfer) adı verilen özellik, kişiselleştirilmiş önerileri, görüntüleme geçmişini, Listem kısmını, kayıtlı oyunları ve diğer ayarları yeni bir hesaba taşımaya olanak tanıyor.

Netflix, bu yeni ve çok istenen özelliğin bugünden itibaren tüm dünyadaki tüm üyelere sunulacağını belirtiyor. Kullanıcı, Profil Transferi özelliği hesapta kullanılabilir hale gelir gelmez e-posta ile bilgilendirilecek. Bir profili aktarmak için, ana sayfadaki açılır menüdeki profil simgesinin üzerine gelindiğinde "Profili Aktar" seçeneğine gitmek ve ardından talimatları uygulamak yeterli olacak. Profil Transferi özelliği, istenildiği zaman hesap ayarlarından kapatılabilecek.

Mart ayından bu yana Şili, Kosta Rika ve Peru'da test edilen Profil Transferi özelliği, şimdi daha geniş bir alana yayılıyor. Son dönemde yaklaşık bir milyondan fazla kullanıcı kaybeden Netflix'in bu hamleleri, aynı hesabı kullananlardan para kazanmasının da yeni bir yolu aslında. Kişiler için profili aktarmayı kolaylaştırmak, aynı evde yaşamayıp aynı hesabı kullananlardan ekstra ücret almanın da önünü açmış olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.